lauantai 31. joulukuuta 2011

Katsaus vuoteen 2011

Vuodet kuluvat siivillä, aivan liian nopeasti. Uuden vuoden vaihtuessa on taas aika kurkistaa olan yli, miltä tämä kohta vanha vuosi ruoanlaiton ja leivonnan osalta näytti.

Isämme syntymäpäiviä vietettiin maaliskuussa ja tein syntymäpäiväsankarin toivomia herkkuja. Keväällä nautittiin taas erilaisia parsaherkkuja :) Vietin kokopitkän kesäloman ja söin kesäkeittoa. Omia jälkiruokasuosikkejakin tein ja tulipa sitä viime jouluna lahjaksi saamaani "liekinheitintäkin" :D käytettyä. Parhaimpia paloja vuoden varrella olivat mm. maissikuorrutetut kanapalat, grillatut broileri-pekonivartaat, helpurilainen, kunnes syksyllä villiinnyin kaaliherkkujen äärellä ja loppuvuosi menikin sitten juureksia mutustellessa. Joulun alla tekemäni karjalan- ja perunapiirakat olivat myös mieluisia.

Olisin halunnut osallistua Arvostele mun illallinen Suomessa-ohjelmaan, mutta sieltä suunnalta ei kuulunut mitään. Masterchefiin en edes hakenut, vaikka kovasti patisteltiin. Osallistuin Valio AURA® Pehmeä kisaan ja vaikkei sitä moni tiedäkään, niin minut palkittiin kunniamaininnalla aura-hedelmähyrristäni. Viimeiseksi näin vuoden päätteeksi mausteinen glögisiirappini vein joulukuun ruokahaasteen voiton.

Kakunkoristeista Aten pikkuiset tennarit olivat mielestäni hellyttävimmät ja syksyisen rapukakun koristeet onnistuneimmat. Onnistuin loihtimaan myös kalastusta harrastavalle sopivan synttärikakun. Vuoden hempemmät kakut olivat Laurin ristiäiskakku ja hääparille yllätykseksi tehty kakku

Pariin otteeseen kävin makustelemassa Espanjan herkkuja ja tunnelmia, kuten myös Tallinnan tarjontaa. Mielenkiinnolla odotan uuden vuoden kujeita. Ainakin luvassa on useampia kymmenjuhlia ja toivottavasti runsaasti muita iloisia tapahtumia ja kohtaamisia.

Uusi vuosi on ulkoa kuuluvasta paukuttelusta päätellen jo ottanut lähtölaukauksen. Nyt vuosi vaihtuu viikonloppuna ja olenkin valmistanut meille perinteeksi muodostunutta uuden vuoden herkkua eli kanasalaattia sekä ainakin yhtä suosittua saksalaista perunasalaattia. Niiden kanssa on itsetehtyjä mausteisia lihapullia sekä itseostettuja juustonakkeja. Tämän vuoden viimeiseksi leivonnaiseksi valmistin meille pieniä purjopiirakoita.

Hyvää uutta vuotta 2012 blogini lukijoille!

Kuva kopioitu yle.fi-sivulta.

Ei kommentteja: