perjantai 2. joulukuuta 2011

Tonnikalapasta

Joulukuu aloitetaan arkisesti tonnikalapastalla, ja kyllä se maistuu varmasti loppukuustakin, kun jouluruoka ei enää yhtään tunnu uppoavan.

Tämä kehitelmä on hieman miedompi versio siitä tonnikalapastasta, jota miäs aikoinaan minulle kokkasi. Lupasi tehdä tässä piakkoin oman versionsakin. Ehdinköhän tehdä tätä toistamiseen sitä odotellessa?

Oli oikein hyvää vaihteeksi tonnikalakin. Viimeksi syötiin tonnikalaa, kun kesällä tein sellaisia friteerattuja kakkaroita. En ole postannut sitä, kun en kirjoittanut ylös, mitä laitoin enkä sitten enää tarkkaan muistanut. Uudelleenkin voisi kokeilla ja kirjoittaa sitten ylöskin ainekset :)

Ai niin, ja pastahan on sitten se toinen puoliska pussista tuorespagettia, jonka valmistajaa sekä nimeä en kirjannut ylös. Kait sitä on vanhaksi tulossa tai muuten vaan pimiä.250g tuorespagettia
vettä+suolaa keittämiseen
1 sipuli
1 tonnikalapurkin öljy
1prk tomaattimurskaa
(1dl vettä)
2prk tonnikalapaloja
2rkl tomaattipyrettä
2 sokeripalaa
mustapippuria myllystä
1tl savupaprikajauhetta (voimakas)
suolaa
Keitä tuorepasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, (tilkka vettä), tonnikalapalat sekä tomaattipyre. Sekoita hyvin ja anna hautua hetki. Lisää sokeripalat ja mausta mustapippurilla, savupaprikajauheella sekä suolalla.

Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja sitten ruoka onkin valmista syötäväksi.

Ei kommentteja: