lauantai 28. toukokuuta 2011

Viva España - makuterveiset Välimeren rannalta

Olin toissa viikon ensimmäistä kertaa elämässäni Espanjan mantereella. Pääsin työmatkalle Välimeren rannalle. Työpäivien päätteeksikin kävimme työkaverin kanssa luonnollisesti syömässä ja tarttuipa parilta kauppavisiitiltä jotain leivontaa sekä ruoanlaittoa varten.

Tunnelma turistikohteessa oli rauhallinen, koska sesonki ei ollut vielä lähimaillakaan. Siksipä rantabulevardilla oli mukava lämpytellä ja haistaa meren suolaisuus. Mielestäni hotelliamme lähinnä sijainneet melkoisella varmuudella hollantilaisten omistamat ravintolat jäivät parhaina mieleen. Niistä toisessa oli annoksien esillepanoon panostettukin.

Aito espanjalaista ruokaa söimme kolmena päivänä lounaalla. Harmi, ettei ensimmäisiltä päiviltä ole kuvia, kun lounastus meni myös tiiviisti pöytäseurueen kanssa keskustellessa. Työkaverin kanssa ei niin paljoa sitten ollutkaan vissiin puhuttavaa, kun ehdin lihapullista kuvan napata ;) No ei vainkaan. Oli oikein mukava ja antoisa reissu, kaikin puolin. Tässä vielä tunnelmia kuvin.

Miekkakala-siivu oli paistettu kuivaksi ja odotin isompaa langustiinia, mutta hyvää oli kuitenkin.


Maukas juustokakkupala, tosin hieman laimea mansikkahilloesitys päällä. Café con leche oli ihanaa, kun siihen tottui! Ja vieroitusoireita ilmeni, kun tuli kotiin.

Tämä avokado-katkasalaatti oli kyllä huippu. Katkaravut olivat todella tuoreita!

Kaunis ja maistuva oli tämäkin annos broileria tomaatin ja pinaatin kera mozzarellalla kuorrutettuna. Huomaa kaunis retiisikukkanen!

Albondigas - pitihän sitä jotain paikallista kuppilaruokaakin maistaa.

Viimeisen päivän lounaaksi hain sushia, joka valmistettiin minulle odottaessa.

Makumuistoja: Cocina-ruokalehti, churros-valmisjauheseos, vaniljasokeria (1:1), kookosjauhetta, suolattuja auringonkukansiemeniä, sahramia ja vadelmahyytelöjauhetta.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

WOW! Fantástico! Avokadosalaatti näyttää todella herkulliselle.

Heli kirjoitti...

Sii-i! Gracias! Oli niin herkullisennäköinen, että heti hyökkäsin kimppuun, mutta onnistuin kuitenkin ensimmäisen suupalan jälkeen hillitsemään itseni niin, että sain kuvan otettua :)