maanantai 31. lokakuuta 2011

Helpurilainen

Tämä maan mainioin hampurilainen syntyi kuin itsestään yhtenä syksyisenä lauantai-iltana. Sen jälkeen päätimmekin miähen kanssa, että hampurilaiset todellakin kannattaa tehdä itse ja että paras sämpylä on Fazerin vehnäsämpylä. Eikä hampurilainen tarvitse "kaikkia" mausteita, vaan minulle riittää pelkkä sinappi ja miähelle siihen lisäksi vielä kepsutti.


4-5 hampurilaispihviä:
400g Snellmanin naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1tl jauhelihamaustetta
ripaus (valko)sipulijauhetta
1dl emmentaljuustoraastetta
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja muotoile paksuihkoiksi, mutta tasaisiksi pihveiksi. Paista paistinpannulla molemmin puolin kunnon paistopinta. Laita 150 asteisen uunin keskitasolle noin 8-10 minuutiksi.
Sämpylän voit halutessasi kuumentaa uunissa, mutta sitä ei välttämättä tarvitse tehdä. Kuuma pihvi lämmittää sämpylänkin sopivaksi. Lisäksi lasillinen kylmää maitoa!

Ei kommentteja: