tiistai 6. joulukuuta 2011

Glögi-taatelikakku

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMALAISET!

Resepti löytyi uusimmasta YhteishyväRuoka-lehdestä. En ole leiponutkaan kuivakakkua hetkeen, joten päätin kokeilla.

Käytin kakkuun pehmeitä taateleita ja ne jäivät osaksi aika isoiksi paloiksi, vaikka leikkasin jo ennen keittämistä jokaisen taatelin muutamaan osaan. No, sittenhän tuon tietää, millaista lopputuloksesta tuli, kun pääsee itsenäisyyspäivänkahvilla maistamaan.

Omasta kakusta jätin piparkakkumausteen pois. Minusta glögistä tuli jo kivaa makua enkä halunnut voimakasta piparkakkuista makua. Päälle laitoin suklaakinuskin jämät, johon olin sulattanut lisää suklaata.


2 dl glögijuomaa 
1 pss (200g) kuivattuja taatelipaloja
2,5 dl fariinisokeria
200 g voita
3 kananmunaa
100 g tummaa suklaata
1pss (80 g) hasselpähkinärouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 tl piparkakkumaustetta)
juoksevaa oivariinia voiteluun
vehnäjauhoa

Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat sosetta. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.

Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan.
Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
VINKKI! Voit keittää kakun päälle suklaakinuskin. Keitä ensin kinuski 1dl kermaa ja 1dl fariinisokeria. Lisää joukkoon noin 25g tummaa suklaata ja kaada kakun päälle varovasti. Lopuksi ripottele päälle tomusokeria.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi :)
Juuri tuota kaakkua meinasin tehdä jouluksi, oliko herkullista?

Ihanaa Joulunodotusta teille sinne!

Askuli

Heli kirjoitti...

Hei Askuliini! Kiva, kun poikkesit blogissa. On hyvää kaakkua. Mä jätin piparkakkumausteen pois, mutta jos haluat joulunmakua kakkuun, niin laita. Lopputuloksessa glögi ei maistu.