torstai 8. joulukuuta 2011

Lehtikaalimuhennosta ja possua

Enpä tiennytkään, että lehtikaali on superruokaa. Nappasin taannoin kaupasta huvikseni mukaan. Ajattelin jo, että oisko mennyt pilalle tuolla kylmällä parvekkeella, mutta vielä mitä, priimassa kunnossa kaali oli. Tykkää viileistä olosuhteista.

Koska en ole lehtikaalista valmistanut koskaan mitään, niin en oikein tiennyt, miten siitä mitään valmistetaan. Idea kuitenkin oli valmiina, mitä valmistaisin. Sen tiesin, että lehtiruodit tulisi poistaa, mutta muuten valmistelin kaalta varmaan hieman liiankin kanssa. Lehtikaali ei tuoksu kaalille, vaan sillä on ihan oma hajunsa. En pitänyt siitä erityisemmin. Eipä mitään, huuhtelun ja ruotimisen jälkeen käytin kaalta hetken suolavedessä. Sitten ei haissut enää. Ja lopputulos oli maukas ja sen verran hyvää, ettei jää kertakokeiluksi.

Lehtikaalta ei tarvitse kiehauttaa kuumassa vedessä, vaan sitä voi käyttää suoraan patoihin tai pannuihin. Luinpa näin jälkikäteen marinoidusta lehtikaalistakin.

Niin, tein lehtikaalista siis muhennosta. Ja lisäksi possua.


noin 700g possun pihvifilettä
voita paistamiseen
mustapippuria
1pss (200-250g) lehtikaalta
1pkt (170g) pekonia
2 valkosipulinkynttä
1prk (2dl) kermaa
mustapippuria
1tl jauhettua korianteria
Huuhtele ja vedä lehtikaaleista lehtiruodit pois. Kiehauta vesi ja lisää suolaa. Käytä lehtikaalit vedessä pari kolme minuuttia ja nosta siivilään. Leikkaa kerran lehdet pienemmiksi.
Kuivaa ja leikkaa pihvifile noin kahden sentin paksuisiksi siivuiksi. Paista lihaan kaunis kullanruskea paistopinta voissa. Nosta syrjään ja mausta mustapippurilla sekä jauhetulla korianterilla.
Leikkaa pekoniviipaleet suikaleiksi ja paahda possunpaiston jälkeen pannulla. Raasta tai silppua joukkoon valkosipulinkynnet. Kun pekoni on hieman rapeutunut, lisää joukkoon suikaloitu lehtikaali. Lisää kerma sekä mustapippuri. Tarkista maku ja heitä sekaan ripaus suolaa tarvittaessa. Anna hautua hetki.
Nosta lihat pannulle muhennoksen sekaan ja laita noin 10 minuutiksi 200 asteisen uunin keskitasolle.
Lisäksi voit tarjota perunaa keitettynä tai muusina, jos haluat.

Ei kommentteja: