sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Rosollikeitto

Tätä keittoa tein kerran vuosia sitten joulunalusaterialle. Se ei ollut silloin omaan makuuni ja makusteltuani asiaa, tiesinkin miksi.

Nyt pikkujouluista jäi mm. kermavaahtoa, mutta piru, kun en hoksannut ottaa sitä rosollin loppu mukaan. Koska en päässyt liki pakkomielteisestä ajatuksesta tehdä rosollikeitosta uusintaotos näin vuosien jälkeen, olihan sitä kermavaahtoakin, piti sitten käydä ostamassa rasia rosollia.

Tällä kertaa keitosta tuli maistuvaa, kun älysin tarjoilla kitkeryyden aiheuttajan keiton lisäkkeenä. Harmillisesti sipuli oli saatu sekoitettua suolakurkun sekaan, joten lisäkkeenä oli siis myös sipulia. Ja aiemman kitkeryyden aiheuttaja suolakurkku. Käyttäisivät näissä maustekurkkua. Meidän äidin rosolli on kyllä parempaa.

Lopputuloksesta tuli taas ihanan kaunis väriltään. Olenkin tässä viime aikoina valmistanut tosi värikkäitä eväitä. Sentään soppakuppi on väriä täynnä, vaikka ulkona tuuli ja sade tuivertaa. Keiton kanssa tarjolla oli joulukinkkua ja Porokylän Kartanon ruis-leipää.


1l vettä
1 kanaliemikuutio
1rs (700g) Saarioisten rosollia
2dl kermaa vatkattuna
mustapippuria
valkopippuria
Kiehauta vesi ja lisää kanaliemikuutio. Lisää liemeen rosolliainekset suolakurkkua ja sipulia lukuunottamatta. Mausta keitto ja keitä noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kermavaahto. Tarjoa keiton kanssa lisäkkeenä rosollin suolakurkkukuutioita ja sipulisilppua.

Ei kommentteja: