sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tammikuun ruokahaaste: Kahden vuoden vihannes

Ei se en ole minä, vaan tammikuun ruokahaaste. Voitin nimittäin viime vuoden viimeisen ruokahaasteen, jonka aiheena oli glögi. Ruokahaasteeseen ensimmäinen osallistuminen ja voiton toi mausteinen glögisiirappi. On siis aika polkaista vuoden 2012 ensimmäinen ruokahaaste käyntiin.

Näin alussa vuotta käytän mahdollisuuteni vielä poimia jotain vanhaa tähän haasteeseen uuden lisäksi. Ruokahaasteena on vuoden vihannes sillä poikkeuksella, että haasteen raaka-aineena tulee käyttää niin viime vuoden 2011 vihannesta lanttua ja naurista tai jompaa kumpaa kuin tämän alkaneen vuoden 2012 vihannesta eli tuoreyrttiä.

Lantusta ja nauriista saa aikaiseksi herkullisia ruokia, mutta mitä tuoreyrttiä käyttäisit niiden kanssa? Siinäpä haaste tälle tammikuulle. Leikkaako lanttu tai nappaako nauris? Yllätä yrtillä!

Nauris-siskonmakkarapyttis
Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt eikä blogisi välttämättä tarvitse olla ruokablogi. Voit osallistua ruokahaasteeseen yhdellä ruoalla tai leivonnaisella. Mikäli resepti ei ole omasi, mainitsethan siitä!

Ilmoittaudu haasteeseen 2.-21.1.2012 välisenä aikana. Jätä haastepostauksen nimi ja osoite tämän ruokahaasteen kommenttiosioon. Huomioi, että haastepostauksen tulee olla julkaistu myös ilmoittautumisaikana. Osallistuessasi annat samalla luvan lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 22.1.2012, jolloin alkaa myös äänestys. Itse järjestänä en osallistu kilpailuun enkä äänestykseen.

Äänestysaika päättyy 30.1.2012 ja voittaja julkistetaan 31.1.2012. Tammikuun 2012 ruokahaasteen voittaja järjestää helmikuun 2012 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.2.2012. Jos uutta haastetta ei kuulu määräaikaan mennessä, järjestelyvastuu siirtyy eteenpäin seuraavaksi tulleelle.

Toivottavasti kiinnostuit ja osallistut tammikuun ruokahaasteeseen! Onnea!

P.S. Haasteen nimeä muokattu 7.1.2012

11 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Eikö kukaan ole ottanut haastetta vastaan? Ehkä lanttulaatikkoähky vaivaa vielä joulun jäljiltä. Toisaalta aika moni bloggaaja osallistui marraskuussa Uuden Mustan juureshaasteeseen, mutta ei kai kaikkia ideoita voi olla millään käytetty.

Heli kirjoitti...

Hei Riikka!

Ei ketään tunnu kiinnostavan.. :/ Huomasin vasta haasteen laitettuani juureshaasteen, mutta se ei tainnut olla ruokahaaste?!

Osallistuisin itse, jos voisin. Monta resepti-ideaa mielessä. Se yksi osallistuja lauantai-iltaan mennessä ja ruokahaasten voitto olisi siinä.

Vaan järjestän ilmeisesti tulevatkin ruokahaasteet, kun ei ole tarpeeksi innostava haaste. :)

Hayley kirjoitti...

Eiköhän näitä haastevastauksia ala vähitellen kertymään! :) Hayleyn keittiössäkin lanttu leikkasi ja tulokset löytyvät postauksesta Riistakäristys & juureskakut.

Heli kirjoitti...

Mahtavaa Hayley! :)

Heleen kirjoitti...

Heleen's hobbies jälleen mukana, tällä kertaa Naulapiirakalla :).

Heli kirjoitti...

Ihanaa Heleen, nyt saadaan äänestys aikaiseksi! :)

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

herkkusuun lautasella ruokablogi ottaa tammikuun ruokahaasteeseen osaa hieman uudistetulla versiolla Marskin nauriskeitosta.
http://lautasella.blogspot.com/2012/01/marskin-nauriskeitto.html

Heli kirjoitti...

Loistavaa, herkkusuun lautasella-blogikin osallistuu mittelöön vihannesten herruudesta, vai rouvuudesta :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Sauvajyvänen osallistuu ruokahaasteeseen lanttuisella lohipiirakalla.
Lanttuinen lohipiirakka

Jaana kirjoitti...

Kulinaarimurulasta kisaan osallistutaan salviavoissa paistetuilla lanttukuutioilla.

Heli kirjoitti...

Upeaa, lisää osallistujia! tervetuloa mukaan kisaan sauvajyvänen ja Kulinaarimurulan Jaana!