tiistai 6. joulukuuta 2011

Hirvenvasanpaistia pekonissa ja juustohullun juuresmuhennosta

Olin kehunut naapurillemme, kuinka herkullista juustohullun juuresmuhennos on. Siksi tein sitä äidiltä saamani vasanpaistin kaveriksi. Tai siis luulin, että vanhempiemme tuttavilta saadussa vasanpaisti-vakuumissa olisi ollut yksi paisti, mutta siinä olikin kolme pientä. Loistavaa, sillä niistä oli helppo nopeasti valmistaa herkullinen liha-annos pääruokaa varten.

Taas rutkutan Valion suuntaan, kun eivät enää valmista Kipparimurua, joka oli niin kätevä tähän ja varmasti moneen muuhunkin ruokaan. Olin varannut juureskuutioita kilon verran ja niille kaksi purkillista Kippari-ruokakermaa, mutta tarvitsin sittenkin vain yhden kerman. Laitoin varmaan noin 150g virolaista savujuustoa raasteena sekaan. Kuusamon savujuusto sopii yhtä lailla.

Vasanpaisteihin otin värin voissa pannulla. Sitten maustoin suolalla ja pippurilla. Paistit lepäsivät foliossa siihen saakka, kunnes oli määrä syödä pääruoka. Pekoniin käärityt paistit pannulle ja pekoniin väri, sitten uuniin loppukypsennystä varten. Tällä kertaa nautimme paistin kypsänä. Annokseen rouhin vielä hieman mustapippuria ja heitin pari savusuolakidettä päälle. Kerrassaan loistava pääruoka, hirmu iso namitus tälle :)


n. 800g hirvenvasan paistilihaa (pikkupaisteja)
voita paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
1pkt (170g) pekonia
Poista paisteista kalvot. Kuumenna paistinpannussa voi ja heitä pannulle puolitetut valkosipulinkynnet. Paista kaunis väri lihaan. Nosta liha folioon ja mausta mustapippurilla sekä suolalla.
Silppua valkosipulinkynnet paistin päälle ja kääri pekoniin. Ota kuumalla pannulla rapea pinta pekoniin ja loppupaista uunissa 175 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia, jos haluat paistista kypsää (kun kyseessä on max 300g pala) ja vajaa 10 minuuttia, jos haluat lihan olevan mediumia.
Jos paistat isomman paistin, tarkista riistan kypsyysaste mittarin kanssa.

Ei kommentteja: