lauantai 24. joulukuuta 2011

Appelsiinikrokantti-juustokakku

Maukasta ja rentouttavaa joulua kaikille blogini lukijoille!

Nyt aattona maistelimme jouluista juustokakkua. Ajattelin laittaa kakun heti tarjolle, ettei jää syömättä, koska ruokaherkkuja myöhemminkin riittää niin, ettei kakulle enää vatsassa tilaa löytyisi.

Ohjeen nappasin ET-lehdestä nro 19, mutta muutin sitä, kuinkas muuten. Tein kakkuun erikseen appelsiinikrokanttia, joka oli kakun sisällä sulanut, mutta päällä rouskui mukavasti hampaissa :)

Jos haluat kokeilla kakkua itse, niin tässäpä muunneltu ohje.




pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
½dl kaurahiutaleita
1tl pomeranssinkuorta
täyte:
1prk (250 g) rahkaa
2prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
3 kananmunaa
½dl perunajauhoja
1 (130 g) levy valkosuklaata
appelsiinikrokantti:

1½dl sokeria
1½dl mantelirouhetta
½dl appelsiinimehua
koristeluun:
valkosuklaata
Tee ensin krokantti. Sulata pienessä kasarissa tai paistinpannulla sokeria ja paahda se kullankeltaiseksi. Lisää sekaan mantelirouhe. Kun seos hieman vielä tummuu, lisää varovasti appelsiinimehu. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperin päälle kovettumaan. Murskaa kovettunut krokantti joko veitsellä tai muovipussissa esim. tasaisella lihanuijalla murskaksi.
Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kananmuna ja kuivat aineet. Painele pohjataikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Laita viileään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Valmista täyte. Sekoita rahkaan tuorejuustot, sokeri, kananmunat ja perunajauho. Sulata valkosuklaa, ota puolet krokanttimurskasta ja kaada täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.

Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu paiston aikana liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja laita sitten viileään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Levitä loppu krokanttimurska kakun päälle. Voit halutessasi tehdä sulatetusta valkosuklaasta vielä koristeita tai pursottaa kakun päälle valkosuklaasta ristikon.


Ei kommentteja: