lauantai 24. joulukuuta 2011

Piparjuurisilli

Yritän tehdä joka vuosi jonkin uuden ruokaherkun joulupöytään. Perinteiset valkosipulisilakatkin odottavat jääkaapissa, mutta niitä en nyt laitakaan tänne, kun ovat oikeastaan viimevuotisten kopio. Erona taisi olla ainoastaan, että tein kypsytyksen omenaviinietikassa.

Entinen työkaverini kertoi naamakirjassa tehneensä silliherkkua, joka sillistä tykkää. No tykkään matjeksesta ja pitihän tätä nyt uutuutena kokeilla. Meillä yleensä on joka joulu ollut kylmäsavupororullaa, jossa on piparjuurella maustettua tuorejuustoa. Nyt teinkin sitten Annelin ohjeella piparjuurella maustettua silliä.

Sillin voi valmistaa varmaan aikalailla viime tingassa suoraan ruokapöytään, mutta tein tämän jo eilen valmiiksi. Annelin ohjeesta poiketen sekoitin sillinpalat kastikkeeseen ja unohdin sitruunamehun... Se vain siksi, että olin kirjoittanut ohjeen paperilapulle, jonka johonkin torppasin enkä viitsinyt sitten surffailla ohjetta uudelleen.


1pkt (2 filettä) Boy matjessilliä
vajaa 1dl ranskankermaa
1 keskikokoinen sipuli
1rkl piparjuuritahnaa
2rkl sitruunanmehua
ruohosipulia/tilliä
Leikkaa sillifileet noin 2cm viipaleiksi. Silppua sipuli ja ruohosipuli/tilli. Sekoita kastikeainekset sekaisin ja kaada silliviipaleiden päälle.

Ei kommentteja: