lauantai 9. heinäkuuta 2011

Päivä Tallinnassa

Kävin kesävieraan kanssa elämäni ensimmäisen kerran päiväreissulla Tallinnassa. Olen kyllä muuten Eestissä käynyt useamman kerran, mutten koskaan tosiaan ole päiväseltään piipahtanut. Hyvä, kun ehdimme saada vielä viikolla liput Tallinkin Superstarille. Oikein mukava aurinkoinen lauantaipäivä oli.

Ystäväni tiesi, että Tallinnassa oli keskiaikaiset päivät juuri tuolloin ja kiertelimmekin raatihuoneentorilla käsitöitä notkuneet myyntikojut läpi ja jotain pientä tuliaista lähti mukaan. Meidän lisäksemme turisteja oli sopivasti eikä missään ollut tunkua.

Kun koko päivän oli reissussa, niin matkaeväitäkin tuli nautittua. Tässä parhaat palat :)

Koska lähdimme aamulla aikaisin matkaan, olimme varanneet aamupalan laivalla.

Herkullisia laukkuja :) Harmi, kun en kuitenkaan käynyt lähemmin tutkimassa, vaikka olisi kenties lähtenyt alennuksin mukaan.

Kahvihammasta kolotti ja istahdimme nauttimaan kahvit keskustassa. Kahvin kanssa nautin ricotta-mansikkatäytteisestä lätystä. Lätyn koon perusteella kahvilassa oli aika iso lättypannu ;)

Nam, olipa herkullinen lounas, voi että... Arvelisin kassleria, joka oli ihanan kypsäksi, suussasulavaksi haudutettua. Lisäksi herkullista hapankaalta ja kerma-sinappikastiketta sekä yrttipotut. Perinteiset karttulit olisivat tosin olleet enemmän minun mieleen, mutta ah oli tosi hyvää.

Markkinoilta ostin risuista tehdyn kahvikupin, johon syksyn tullen laitan kauniin kanervan. Nyt vanhankaupungin kukkatorilta tarttui mukaan kaunis gerberakimppu!

Ei kommentteja: