lauantai 31. joulukuuta 2011

Pienet purjopiiraat

Vuoden 2011 viimeisenä leivonnaisena uuden vuoden aattona valmistui tusina pieniä suolaisia piiraita. Ne sopivat hyvin vaikka vuodenvaihteenmaljan kanssa nautittavaksi tai sitten uuden vuoden päivän kahvipöytään. Meillä jäänee huomiselle.


taikina:
100g voita
100g mozzarellaraastetta
3dl vehnäjauhoja
3rkl kylmää vettä
täyte:
1 iso purjo
nokare voita
1tl rakuunaa
ripaus valkopippuria
suolaa
2dl kermaa
2 kananmunan keltuaista
Nypi vehnäjauhot pehmenneen voin ja juustoraasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi lisäämällä kylmää vettä. Jaa taikina 12 osaan ja painele joko voideltuun muffinipeltiin tai yksittäisin silikonivuokiin.
Suikaloi purjo mahdollisimman ohueksi. Kuullota pannulla voissa. Lisää alkuvaiheessa hieman suolaa, ettei purjo ruskistu. Mausta rakuunalla ja valkopippurilla. Lisää kerma ja anna hautua hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta pois liedeltä ja jäädytä hieman ennenkuin lisäät keltuaiset. Jaa täyte taikinapohjiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia. Irrota piiraat jäähtyneinä vuoista.

Ei kommentteja: