Koska en pidä kovin öljyisestä tai majoneesi-sinappikastikkeesta, tein silakoille kastikkeen mukaellen perinteisten valkosipulisilakoiden kastiketta. Sinappikastikkeesta tuli mielestäni turhan etikkainen, mutta ihan hyvää kuitenkin näin ei-silakka-ihmisen sanomana :)
500g silakkafileitä
kylmä kypsennysliemi:
3dl kylmää vettä
1½dl etikkaa
½rkl suolaa
kastike:
1prk (2dl) ranskankermaa
1dl kevytmajoneesia
2tl rouheista dijon-sinappia
1tl dijon-sinappia
1rkl sokeria
½tl suolaa
ripaus valkopippuria
1dl tilliä
2rkl makeaa sinappia (esim. Meiran sinappi)
kylmä kypsennysliemi:
3dl kylmää vettä
1½dl etikkaa
½rkl suolaa
kastike:
1prk (2dl) ranskankermaa
1dl kevytmajoneesia
2tl rouheista dijon-sinappia
1tl dijon-sinappia
1rkl sokeria
½tl suolaa
ripaus valkopippuria
1dl tilliä
2rkl makeaa sinappia (esim. Meiran sinappi)
Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään. Poista kaloista nahka ja lisää fileet liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna kypsyä viileässä noin 3 tuntia, kunnes fileet ovat muuttuneet läpikuultamattomiksi. Valuta fileet ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä siivilässä.
Sekoita kastikkeen ainekset hyvin sekaisin makeaa sinappia lukuunottamatta. Lisää joukkoon valutetut silakkafileet, puolita tasakokoisiksi suupaloiksi tarvittaessa. Kaada säilykepurkkiin ja anna maustua vähintään yön yli kylmässä.
Lisää silakoihin vielä pari ruokalusikallista makeahkoa sinappia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti