Perinteisesti valkosipulisilakoita valmistin jouluksi. Hieman muutan aina muita makuja valkosipulin lisäksi. Tänä vuonna mukana viherpippuri ja salottisipulia. Perusohje on sama.
Tämän jouluisen herkkumme myötä toivotan kaikille blogissani vieraileville ruokaystäville oikein makoisaa ja herkullista joulunaikaa!
Lisää jouluherkkuja tulevina päivinä :)
500g silakkafileitä
kylmä kypsennysliemi:
3dl kylmää vettä
1½dl etikkaa
½rkl suolaa
kastike:
1prk (2dl) ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1rkl sokeria
1tl suolaa
1rkl viherpippuria
2 pientä salottisipulia pilkottuna
kylmä kypsennysliemi:
3dl kylmää vettä
1½dl etikkaa
½rkl suolaa
kastike:
1prk (2dl) ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1rkl sokeria
1tl suolaa
1rkl viherpippuria
2 pientä salottisipulia pilkottuna
Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään. Poista kaloista nahka ja lisää fileet liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna kypsyä jääkaapissa noin 3 tuntia, kunnes fileet ovat muuttuneet läpikuultamattomiksi. Valuta fileet siivilässä.
Valmista kastike silppuamalla salottisipulit ja sitten sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Raasta viimeiseksi valkosipulit joukkoon. Lisää valutetut silakkafileet. Sekoita ja tarkista maku. Siirrä valkosipulisilakat mielellään tiivisteelliseen säilykepurkkiin ja anna maustua vähintään yön yli kylmässä.
HUOM! Jos silakkafileet ovat kovin suuria, puolita ne kylmäkypsennyksen jälkeen! Tarjoa kylmänä alkupalana tai osana kalapöytää buffetissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti