lauantai 10. joulukuuta 2011

Mausteinen glögisiirappi granaattiomenasta

Joulu lähestyy ja glögiä kulahtaa varsinkin nyt litrakaupalla parempiin suihin. Minulla ei ole kovinkaan inhohimoista suhdetta glögiin, juon sitä ehkä muutaman lasillisen tai mukillisen. Ajattelin, että glögistä voisi tehdä jotain muutakin hyvää. Käytin glögiä jo glögi-taatelikakkuun ja aiemmin olen tehnyt jouluksi glögistä hyytelökakkua.

Idea tähän siirappiin lähti kuitenkin yhdestä blogi"keskustelusta", kun sitä lukiessani alkoi tehdä mieli Lidlin herkullista vaniljajäätelöä. Ajatus jäätelön syönnistä kuitenkin puistatti juuri sillä hetkellä. Liekö ollut kylmä tai jotain...

Ihanan mausteinen ja aromikas glögisiirappi ja herkullinen vaniljajäätelö. Aivan loistavaa! Miäs tosin sanoi, että hänen makuunsa liian voimakasta. Ei vain tykännyt mokoma, ja hän se meillä toivoo ruokiin paljon chiliä. No makunsa kullakin ja makunystyrät sen mukaan.

Tätä suosittelen kokeilemaan!


1dl granaattiomenan mehua (noin 350g granaattiomenasta)
½dl punaviiniä
1dl ruokosokeria
1 kanelitanko
1 tähtianis
Halkaise ja purista granaattiomenasta mehut ja siemet siivilän kautta kattilaan. Paseeraa mehut siemenistä siivilän avulla. Lisää punaviini, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen lientä kasaan. Kun liemi alkaa kuplia voimakkaammin, siirrä jäähtymään. Kaada lämpimänä tarjoilukannuun tai purkkiin.
Nauti hyvän vaniljajäätelön tai vaikka pannacottan kanssa. Päälle voi ripotella vielä muutaman mantelilastun.
VINKKI! Jos siirappi pääsee kiehumaan liiaksi, lisää joukkoon tilkka vettä kuumenna uudelleen.

PS. Osallistuin tällä reseptillä joulukuun ruokahaasteeseen.

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Joulukuun ruokahaasteen voitto osui kohdalle! Paljon onnea! :)

Heli kirjoitti...

Mahtavaa! Kiitos kovasti! :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea voittajalle! Toivottaa meidän koko porukka :--)

Heli kirjoitti...

Kiitti kovasti, Maija&co! ;D Mietihän hyvä kasvisruoka lantusta ja/tai nauriista ja käytä siihen pöytäpuutarhasi antimia. Osallistu tammikuun ruokahaasteeseen :) Ei ole vielä kukaan innostunut osallistumaan...