sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ribsejä ja lohkobataatteja

Helmikuun ruokahaasteena oli viimeinen ateria ja Kärähtäneet-blogin ehdotus oli  ribsejä ja coleslaw-salaattia. Ribsien marinadi kuulosti helpolta ja mieli teki kokeilla ribsien valmistusta uunissa. Arvelin, että ruoka olisi myös miehen mieleen.

Niinpä eilen ostettiin sitten Chef Wotkinin baby ribsejä kilon verran ja tänään valmistin niistä meille lounaan lohkobataattien ja uunisipulin kera. Oi, että oli hyvää!

Grillatut ribsit ovat aivan mahtavia, mutta minkälaisia niistä tulisi uunissa? Ja olisiko barbeque-kastikkeen voittanutta? Ribsit onnistuivat uunissa tosi hyvin eikä marinadissakaan ollut moitteen sijaa. Oikein helppo juuri sunnuntaiksi sopiva ruoka :)


1kg maustamattomia baby ribsejä
runsaasti kylmää vettä
marinadi:
1rkl worcestershire -kastiketta
1rkl tomaattipyrettä
1rkl hunajaa
2rkl balsamicoa
2rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
valkopippuria
1 pieni valkosipulinkynsi
½dl oliiviöljyä
Laita ribsit kattilassa kylmään veteen niin, että ribsit on pinnan alla. Anna keitinveden kiehahtaa ja kuori pinnalta vaahto pois. Laske lämpötilaa niin, että vesi hieman helmeilee. Laita kansi päälle ja anna kypsyä noin 45 minuuttia.
Tee sillä aikaa marinadi. Sekoita kaikki aineet öljyä lukuunottamatta sekaisin. Lisää öljy vasta, kun penslaat lihat marinadilla.
Kaada lihan keitinvesi pois ja nosta folioidulle uunipellille. Olin itse paistanut aamupalaksi pekonia uunissa, joten ribsit saivat myös hieman pekonin makua pekoninrasvasta. Penslaa ribsit marinadilla ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Peitä foliolla tai leivinpaperilla, jos annat marinoitua pidempään.
Kuori ja lohko lisäkkeeksi bataattia. Kuori ja halkaise myös iso sipuli. Pyöritä bataattilohkoja hieman öljyssä tai tässä tapauksessa foliolla pekoninrasvassa. Pyöräytä sipulin puolikkaitakin rasvassa ja ripauta päälle hieman suolaa. Penslaa vielä kerran ribsit marinadilla ja paista uunin keskitasolla noin 200 asteessa ensin puolisen tuntia ja käännä sitten ribsit. Voit käännellä myös bataattilohkoja. Anna paistua vielä 15-20 minuuttia.
Tarjoa dippikastikkeen tai sinappimajoneesin kanssa.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvää, kaupan grilli häviää kyllä. Ja lohkobataatit sipulilla on aivan mahtava siinä kyljessä.

Heli kirjoitti...

Hyvä hyvä! Jopa meidän lähikaupanko? No on se grillikylki kyllä suolaisempaa ja kuivempaa, mutta siellähän ne tiskissä saattavat päivän köllötellä.