sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Banaani-suklaakinuskikakku

Tähän kakkuun tein muutaman keltaisen ruusunnupun, ettei kakku olisi vain tumma suklaakinuskin ansiosta ja valkoinen kermavaahdon vuoksi. Hieman lisää väriä oli tarkoituksenani tuoda ja keltaista siksi, että sisällä oli banaania.

Tällä kertaa kokeilin huvikseni valmista kinuskikastiketta, johon sulatin tummaa suklaata. Ainakin omaan suuhuni maistui yhtä makealta. Olinkin kaukaa viisas ja suunnitellut tämän niin, että ehdin tehdä kiireisenä lauantaiaamuna kaiken valmiiksi.

Tässä vaiheessa alkoi tökkiä, kun aika oli jo kortilla. Olin aamuvarhaisesta saakka uurastanut ja toinen kaukaaviisaus ei kannattanut. Vispasin nimittäin kermavaahdon aika varhain valmiiksi ja vein sen parveekkeelle, olihan ainakin tarpeeksi viileää, että kestäisi siellä hyvin. Vielä mitä, itku melkein tuli, kun vaahto olikin pehmennyt enkä uudelleen vispaamallakaan saanut tarpeeksi kovaksi. Onneksi pysyi sentään päällä ja sain pursotettuakin, mutta ei pursotuksista kyllä mitään kauniita tullut. Oppia ikä kaikki, vispattu kermavaahto ei kestä jääkaappia kylmempää lämpötilaa.

Olisi varmasti maistunut minullekin.suklaakakkupohja
banaania
sitruunamehua
tomusokeria
vispikermaa
valmista kinuskikastiketta
tummaa suklaata

Ei kommentteja: