maanantai 20. helmikuuta 2012

Fiinit mokkamuffinssit (vähälaktoosinen)

Näitäkin tein nimpparin kunniaksi töihin tarjolle. Samaisesta Anna-lehdestä kuin sitruunakuorrutteiset pähkinämuffinssitkin. Tai siis näiden ohjeella oli tehty leivonnaisia, mutta minä tein muffinsseja.

Lehden kuva fiinistä mokkapalasta houkutteli kokeilemaan ohjettaa. Salaisuudeksi ainakin minulle jäi, mitä mokkapalan päällä ollut valkoinen kiehkura oikein oli. Luultavasti valkosuklaata.

Nam, kuorrete ainakin maistui herkulliselta. Laitoin siihen yhden annostötsän pikaespressojauhetta. Tein muffinsseista vähälaktoosisia. Annoksesta tulee 18 kappaletta muffinsseja.


100g voita (laktoositon)
2 kananmunaa
1½dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1½rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl kevytkermaa (vähälaktoosinen)
kuorrute:
1dl kermaa (vähälaktoosinen)
¼dl hyvin vahvaa kahvia (kuumaa vettä+1 tötsä pikaespressojauhetta)
½dl sokeria
1tl perunajauhoja
1 keltuainen
75g huoneenlämpöistä voita
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää kevytkerma ja lopuksi sulatettu voi.
Täytä muffinssivuoat puolilleen ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Laita kerma, kahvi, sokeri, perunajauho ja keltuainen teflonkattilaan ja kuumenna kiisseliksi. Älä keitä. Jäähdytä hieman ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi voin kanssa.
Lusikoi kuorrute muffinssien päälle ja koristele vaikka suklaisilla kahvipavuilla.

Ei kommentteja: