lauantai 25. helmikuuta 2012

Manteli-suklaapannukakut

Ennen Putouksen finaalilähetyksen alkua ehdin vielä paistamaan meille pannukakkusia. Niitä olikin sitten hekottelun lomassa helppo mutustella parempiin suihin. Suosikkini voitti! :)

En käyttänyt näihin yhtään jauhoja, vaan jauhettua mantelia. Taikinasta tulee jämäkkää, mutta varsin konstikasta käännettäväksi pannulla. Kun hoksaa, miten kakku käännetään, niin nopeasti nämä valmistuvat. Annoksesta tulee noin 10-12 pannukakkua. Tykkäsin tehdä hieman pienempiä, joten tuli jopa 13 :)

Psyllium on varsinkin gluteenittomia leivonnaisia leivottaessa käytettävä kasviperäinen valmiste, joka antaa leivonnaisille kuohkeutta ja mehevyyttä. Gluteenittomissa leivonnaisissa se on siksi tärkeä ainesosa, että lopputuloksesta tulee mehevä, muttei liian mureneva. Koskee lähinnä käsinvastattavia taikinoita. Kakkupohjissa en ole käyttänyt.

Jos sinulla ei ole psylliumia etkä sitä vastaisuudessakaan tunne tarvitsevasi, korvaa ainesosa toisella teelusikallisella leivinjauhetta.



1prk (250g) mascarpone-juustoa
2 kananmunaa
3tl Hermesetas steviaa (jos haluat makeampia, laita 5tl ja sokerikin käy tietenkin)
1pss (80g) jauhettua mantelia
1tl leivinjauhetta
1tl psylliumia
½dl suklaarouhetta tai -rakeita
voita paistamiseen
Sekoita ensin mascarpone, kananmunat ja makeutusaine sekaisin. Lisää sitten jauhettu manteli ja nostatusaineet. Lopuksi sekoita taikinaan suklaa.
Sulata voi pannulla. Nosta noin ruokalusikallinen taikinaa pannulle, jos teet pienempiä pannukakkuja. Anna paistua niin, että reunaa alkaa muodostumaan. Ujuta paistinlastaa pannukakun alle ja nosta hieman viistosti niin, että taikina valahtaa pannulle. Käännä pannukakun paistunut pinta päälle. Paista kypsäksi tai kääntele useamman kerran.

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Hyvin onnistui pannarit ja hyvää oli.

Heli kirjoitti...

Mukavaa, että tykkäsit tästäkin kokeilusta! :) Joskus sitten taas ihan perinteisiäkin voisi tehdä.

Helna kirjoitti...

En tiennytkään, että psylliumia voi käyttää leipomiseen. Olen aina luullut, että se on vain terveyskaupan kuituvalmiste! No, näitä pannareita syötyään suolikin voi hyvin?

Heli kirjoitti...

Oppia ikä kaikki, vai miten se nyt oli :) Juu, varsinkin gluteenittomiin leivonnaisiin tuo sitkoa.

Oisko se ollut sitten psylliumin ansiota suolen toiminta :) Hyvin on toiminut, paremmin kuin pitkään aikaan, mutta ei ole kyllä psylliumin vaikutusta ainoastaan, koska näitä olen tehnyt tasan kerran :)