maanantai 27. helmikuuta 2012

Kerroshampurilainen

Tein tässä muutama päivä sitten ison annoksen juurevia jauhelihapihvejä. Ajatuksena oli syödä niitä myöhemminkin. Ja tänään olikin helppo ruoanlaitto töiden jälkeen, kun tyrkkäsin vain pihvit miedolla lämmöllä uunissa lämpiämään ja valmistelin muut höppeet.

Sämpylän virkaa ajoi kunniakkaasti romaine-salaatti, joka kestää jonkin verran lämpöä. Lisäksi leikkasin isosta sipulista kunnon viipaleet ja paistoin ne pannulla voissa.

Tuhti oli eväs, kyllä nälkäisemmältäkin nälkä lähti :)


2 itsetehtyä jauhelihapihviä/ruokailija
2 cheddar-sulatejuustoviipaletta/ruokailija
1 iso sipuli
voita
pari tomaattia
romaine-salaattia
ketsuppia
sinappia
paprikamajoneesia
Lämmitä pihvit uunissa 150 asteessa noin vartti. Paista sillä aikaa sipulirenkaat voissa ja mausta ripauksella suolaa. Huuhtele salaatinlehdet ja tomaatit. Poista tomaateista kanta ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi.
Kokoa hampurilaiset niin, että alimmaiseksi ja väliin tulee salaattia. Päälle sipulirenkaat.

8 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Herkullista! Nää hampurilaiset kelpaa mulle kyllä!

Heli kirjoitti...

Mahtavvaa :) Parempia ilman höttöhampurilaissämpylöitä!

Tekla Wannas kirjoitti...

Itsetehdyt hampurilaiset on kyllä parhaimmat! Itse teen samaa, kera ruisleivän. Kotiväkesi ovat varmasti tyytyväisiä! ;)

Heli kirjoitti...

Hei Tekla!

Kiitti kommentistasi!

Joskus olen tehnyt kalahampurilaisia ruisleivän kera. Ovat oikein hyviä, nam :)

Einestuotteet ovat meidän osalta saaneet jäädä kaupan hyllyyn. Viimeisten lehtijuttujen jälkeen kaikenlaiset "lihaa" sisältävät, vaikkei niitä paljoa koskaan meillä käytettykään. Kotitekoiset parhaimpia ja tietää, mitä ne sisältävät!

Tekla Wannas kirjoitti...

Tottahan tuo on, että parhaiten tietää mitä syö kun itse alusta asti tekee. Ja onhan se maukkaampaa! ikävä kyllä kaikkea ei edes tarvitse mainita pakkauksissa. Yhden leivän tiedän ainakin mikä on täysin lisä ja säilöntäaineeton ja makukin on hyvä. kts. www.uotilan.fi

Heli kirjoitti...

Juuri niin ja voi maustaa haluamallaan tavalla :) Joskus olen ostanut Uotilan leipää. Niillä on muistaakseni hiivatonta ruisleipää. Ja se on hyvää!

Tekla Wannas kirjoitti...

Kyllä, niiden leivät on hyviä esimerkkejä miten vähällä saa maistuvaa ilman hiivaa, lisä-ja säilöntä aineita. Keskittyvät vain oikeasti hyviin raaka-aineisiin, kuten juurikin oikeaan perunaan, rukiiseen jne. :)

Heli kirjoitti...

Aivan! Ja makukin oli kohdallaan.

Toinen hyvä leiväntekijä on Porokylän Leipomo. Niilläkin jo jotain hiivatonta 100% rukiista leipää. Tykkään kovasti Kartanon ruisvuoasta, mutta nyt sitä ei olla syöty vähään aikaan, kun yritetään skarpata.