maanantai 20. helmikuuta 2012

Sitruunakuorrutteiset pähkinämuffinssit

Nimpparin kunniaksi leivoin töihin kolmenlaisia muffinsseja. Näiden lisäksi tarjolla oli appelsiini-salmiakkikuorrutteisia muffinsseja sekä fiinejä mokkamuffinsseja.

Ohjeen näihin löysin Anna-lehdestä nro 6. Siinä ohjeella oli tosin leivottu pähkinäsydämiä, siis leivoksia, samoin kuin mokkamuffinssini olivat fiinejä mokkapaloja. Ajattelin kuitenkin, että muffinssi on helpompi kuljettaa ja syödäkin.

Aluksi oli tarkoitus laittaa sekaan vain pistaasipähkinöitä, mutta eihän niitä ollut tarpeeksi, joten heitin joukkoon puolet pekaanipähkinöitä.

Ohjeella tulee 15kpl muffinssia. Löysin kaupasta ihanan värikkäitä Dr. Oetkerin muffinssivuokia.


75g voita
2 kananmunaa
1½dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1dl kevytkermaa
75g pistaasi- ja pekaanipähkinöitä
kuorrute:
25g voita
2½dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
valkosuklaata (minulla oli sitruunanmakuisia valkosuklaakiehkuroita)
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää pähkinärouhe. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Lisää vielä kevytkerma ja sulatettu voi.
Täyte muffinssivuoat puolilleen ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata voi kuorrutusta varten. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa kuorrute muffinssien päälle ja koristele valkosuklaalla.

Ei kommentteja: