sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Juustokeitto

Bongasin jonkin aikaa sitten Porlammin Osuusmeijerin mustaleima-sulatejuuston juustohyllystä. Liekö köllötellyt jo pidempään siellä, voi olla, mutta koska yleensä porhallan kauppareissun sulatejuusto-ostoksilla suoraan Koskenlaskija-valikoiman äärelle, ei kyseinen minulle uusi tuttavuus ollut silmiini aiemmin sattunut.

Palanen voi tuntua isolta, onhan se puolen kilon painoinen, mutta kevyesti suli tähän soppaan. Tänään sitten bongasin tuon ison kimpaleen pikkusiskon eli varttikilon rasiapakkauksen lähikaupassamme.

Ohje on juustopakkauksessa, mutta muokkasin sitä tapani mukaan. Aivan älyttömän hyvää keittoa tulikin. Lisukkeeksi tarjosin pari jättikatkaa. Ihan yhtä hyvin käy vaikka paprikasilppu.



50g voita
1 keltasipuli
1 salottisipuli
2½dl valkoviiniä
1l kanalientä
2rkl ruohosipulia
1pkt (500g) mustaleima-sulatejuustoa
mustapippuria myllystä
Sulata voi ja kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Seuraavaksi joukkoon kanaliemi ja silputtua ruohosipuli. Anna kiehua kokoon hetki. Kuutioi sulatejuusto ja sulata keittoon. Mausta mustapippurirouheella ja sekoita lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella.

4 kommenttia:

Jaana L kirjoitti...

Keitot on niin ihania, varsinkin kun nurkissa paukkuu pakkaset. Lämmittävät oikein mukavasti ::
Pitänee tehdä juustokeittoa, on vähän päässy unohtumaan...
terv. Jaana L

Heli kirjoitti...

Joo niin onkin :) Keitot ja padat porisevat iloisesti näin paukkupakkasilla ja lämmittävät mukavasti. Tein tänään keiton lisäksi lihaista juurespataa ja ensi viikolla uusia keittoja luvassa :) Kohta se on sitten kesä, niin kovin lämpimiä ruokia ei kaipaakaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Satuin blogiisi sattumalta kun etsin googlesta talvikeittoa. Talvikeittosi reseptinkin nappasin talteen, mutta päädyin tekemään tämän. Aivan loistava keitto! En tosiaan olisi löytänyt koko sulatejuustomustaleimaa jos en olisi tänne eksynyt. Kiitos!


--
Jani

Heli kirjoitti...

Hei Jani!

Aivan mahtava kuulla, että tykkäsit! Tämä juustokeitto on kyllä todella hyvää.

Kiitos Porlammin juustontekijöiden, että tällainen sulatejuustokin meillä on. Eikä edes ole kallista!

Ihanaa saada positiivista palautetta!