Tein muutaman muffinssin työpaikalle nimipäiväni kunniaksi. Näiden lisäksi tarjolla oli fiinejä mokkamuffinsseja sekä sitruunakuorrutteisia pähkinämuffinsseja.
Ohjeen olen ottanut jo jonkin aikaa sitten Dansukkerin sivuilta. Ainakin taikina ja kuorrute maistuivat tekovaiheessa hyviltä, toivottavasti valmiit muffinssitkin :)
2 kananmunaa
1dl ruokokidesokeria
100g sulatettua voita (laktoositon)
1dl kermaa (vähälaktoosinen)
2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl ruokokidesokeria
100g sulatettua voita (laktoositon)
1dl kermaa (vähälaktoosinen)
2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
kuorrute:
200g appelsiinituorejuustoa
½-1dl kermaa (vähälaktoosinen)
1dl tomusokeria
2rkl salmiakkirouhetta
½-1dl kermaa (vähälaktoosinen)
1dl tomusokeria
2rkl salmiakkirouhetta
pinnalle:
salmiakkirouhetta
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu voi, kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinsivuokiin.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon salmiakkirouhe ja pursota kuorrute muffinssien päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman salmiakkirouhetta.
2 kommenttia:
Slurps. Kollega kiittää! mää maistoin tätä ja oli toooosiiii hyvää.-mäxä
Kiitti Mäxä kommentistasi! Kiva, että maistui, nimpparisankari ei itse maistanutkaan, että kaikki varmasti sai. Kuulin tosin tunnustuksia, että oli tullut maistettua toista ja kolmattakin muffinssia. Syötäväksihän ne oli tehtykin! :)
Lähetä kommentti