sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kaali-linssipata

Tuolla mainostelin kaali-linssikeittoa, mutta tästä tulikin pataa, kun niin päätin :) Idean ruokaan sain alunperin HS.fi Ruoka-sivustolta.

Ostin taas broilerin paistileikkeitä, koska liha on rintaa maukkaampaa. Meinasin tehdä sitä yhtä ranskalaista pataruokaa, jota jo viikko sitten, mutta unohdin ostaa nyt sitten muita höppeitä. Siispä keitosta tulikin kaali-linssipataa broilerilla :)

Oman makulisänsä pataan antoi kumina, joka on kuulunut mausteinhokkeihini rakuunan ohella. Olen tehnyt itselleni siedätyshoitoa kyseisten mausteiden osalta. Rakuunaa käytän jo suhteellisen usein ja kuminakin hyvin kokeiluasteella.

Beluga-linssit värjäävät haudutettavan ruoan ikävänväriseksi, mutta maku oli kohdallaan. Kaalin ansiosta ilmaherruus on varmistettu! Kylläpä oli taas helppo eväs, kun uuni hoiteli kypsennyksen itsekseen.


1rs (n. 600g) broilerin paistileikkeitä
2rkl voita tai öljyä (minulla oli pekoninrasvaa)
1 (n. 800g) keräkaali
1l kanalientä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2rkl tomaattipyrettä
1½dl beluga-linssejä
1½dl punaisia linssejä
1tl kuminaa
valkopippuria
suolaa
1tl hunajaa
persiljasilppua
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan ja ruskista ne padassa vähin erin. Nostele sitä mukaa sivuun, kun palasiin tulee kunnon paistopinta. Suikaloi ja lisää kaali pataa. Kaada tilkka kanalientä pataan, jotta kaali alkaa muhia.
Kuori ja lohko sipulit neljään osaa. Kuori myös valkosipulinkynnet. Lisää tässä vaiheessa paistetut broilerinpalat, tomaattipyre, huuhdellut linssit, kumina sekä valkopippuri pataan ja sekoita hyvin. Painele sipulilohkot ja valkosipulinkynnet päällimmäiseksi. Kaada loppu kanaliemi pataan niin, että lientä tulee ainesten tasalle.
Laita uunin alatasolle 150 asteeseen muhimaan kahdeksi tunniksi. Kun otat padan uunista, lisää tarvittaessa suolaa ja hieman hunajaa. Ripottele pinnalle persijasilppua.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Oli hyvää ja maistuvaa pataa!

Heli kirjoitti...

Niin minustakin, vaikka ulkonäkö ei ehkä puhu puolestaan :) Pitää vasta laittaa linssit aivan loppuvaiheessa,koska ne kypsyy kuitenkin tosi nopeasti!