perjantai 24. helmikuuta 2012

Juurevat jauhelihapihvit

Jauhelihapihvejä meillä ei olekaan ollut taas pitkään aikaan. Kehittelin taas uusia juttuja taikinaa varten ja lopputuloksena oli maukkaat, mehevät jauhelihapihvit.

Punnitsin juureksia saman verran kuin jauhelihaakin oli. Ensin meinasin laittaa juuresraasteen raakana jauhelihan sekaan, mutta sitten päädyinkin nopeuttamaan kypsennystä ja kuullotin juureksia ennen taikinamassan tekoa. Varmaan esikypsennyksen takia pihveistä tuli herkullisen meheviä.

Esivalmisteluihin meni ehkä vartti. Toki kuullotettujen juuresten jäähdytys vei hetken, mutta vielä hieman lämpimät juurekset voi sekoittaa miltei jääkaappikylmään jauhelihaan ja alkaa paistamaan samantien.

Tunnen olevani trendien huipulla jauheliharuokineni, sillä lukihan ihan Glorian ruoka ja viini-lehden uusimman painoksen kannessa jopa, että jauheliha on pop. :) Harmittaa, kun mokomasta lehdestä just ehti alkaa uusi kausi ennenkuin tajusin sen irtisanoa. Lehti on tosi kallis ja menettänyt makunsa oikeastaan. Samoin Maku-lehti. Vuosi vuoden jälkeen kestotilaaja saa tilata jonkin toisen lehden pari numeroa maksutta tai saa jonkin ihme etuvihkosen. Ei minua kiinnosta Apu tai Vauhdin Maailma, risteilyalekupongista puhumattakaan. Laittaisivat kotikokkaajalle jonkin padan tai veitsen tms. kokkaamiseen liittyvää lahjaksi. Pitääpä irtisanoakin molemmat kausiensa päätteeksi.


1pkt (750g) Snellmanin paistijauhelihaa
750g juureksia (lanttua, porkkanaa, selleriä)
1 iso sipuli
1-2rkl voita
1tl timjamia
½tl valkopippuria
2tl suolaa
1tl hunajaa
2 kananmunaa
Kuori ja raasta juurekset. Raasta myös sipuli ja kuullota pannulla miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Älä paista juureksia rapeiksi, niiden ei tulisi saada väriä. Lisää timjami, valkopippuri, 1tl suolaa sekä hunaja. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kuullotetut juurekset jauhelihan, 1tl suolaa ja kananmunien kanssa taikinaksi. Paista voissa reiluja pihvejä. Laita hetkeksi uunin keskitasolle 150 asteeseen. Tee sillä välin lisukkeeksi jogurtti-yrttikastiketta ja vaikka parsakaalta.
Kastikkeessa on venäläistä jogurttia, kaprista, persiljaa,
mustapippuria ja sormisuolaa.

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä oli hyvvää! Lissää!

Heli kirjoitti...

Eiku nyt syötiin sallaattia :) Ehkä maanantaina ;) Huomenna on ribsejä!

Helna kirjoitti...

Oho. Nytpäs olikin täyttä törinää ja tuuttausta ruokalehdistä!!! Jippii! Lehtivuori työhuoneessasi pienenee vuoden kuluttua, kun molemmat tilaukset loppuvat? Sivuseikka: jauhelihapihvisi ovat varmasti hyviä.

Heli kirjoitti...

AIVAN, lehtivuoret ovat kansoittaneet joka paikan :) Jos inspis katoaa, niin sitten voi lukea vanhoja lehtiä ;)

Maistuis varmaan teillekin! Jauhelihapiffit nimittäin.