maanantai 13. helmikuuta 2012

Juustohampurilaissalaatti

kuulosti aika erikoiselta, kun siitä Kaikki äitini reseptit-blogista luin. Kun sitten tarkastelin aineksia ja valmistusohjeistusta tarkemmin, ruoka vaikutti siltä, että olisi varmaan myös miehen mieleen ja olisi arki-iltana nopea ja helppo valmistaa. Eikä kyllä paljoa nokka tuhissut, kun salaatti oli valmis.

Hieman oikaisin polulta ja muuntelin alkuperäistä ohjetta. En raastanut juustoa. Lisäsin hieman maustamatonta jogurttia ajamaan majoneesin virkaa ja vaihdoin punasipulin lennossa kevätsipuliin.

Salaatti maistui kyllä hampurilaiselta, kun sai vähän jokaista makua suuhun. Tietenkin aineksien suhteet toisiinsa poikkeavat itse hampurilaisesta, mutta valitsisin kyllä aina tämän salaatin lätsähtäneen höttöhampparin sijaan. Itse tehty hampurilainen on sitten ihan toinen juttu, jos ne sämpylätkin viitsii tehdä itse ;)


nokare voita
3 viipaletta karppinen sekaleipää
ripaus grilli- tai jauhelihamaustetta
300g naudan paistijauhelihaa
½tl pippurimaustetta
2rkl ketsuppia
½rkl amerikkalaista sinappia
½rkl dijonia (laitoin rouheversiota)
½rkl barbeque-kastiketta
1 romaine-salaatti (pieni ruukku)
75g mietoa cheddaria
2rkl maustamatonta paksua jogurttia tai ranskankermaa
4 tomaattia
1 maustekurkku
2 kevätsipulia
Sulata voi pannulla ja leikkaa leipä kuutioiksi. Lisää leipäkuutiot pannulle ja mausta ripauksella grillimaustetta. Paista rapeaksi ja nosta jäähtymään esim. siivilään.
Paahda jauheliha kuumalla pannulla ja mausta. Huuhtele salaatti ja levitä lautaselle. Levitä seuraavaksi maustettu jauheliha salaattipedille. Ripottele päälle juustoraaste tai -kuutiot. Sitten sinne tänne hieman jogurttia tai ranskankermanokareita. Päälle vielä tomaatti- ja maustekurkkulohkot sekä silputtua kevätsipulia.

6 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Siis TODELLAKIN, itse tehty hampurilainen ulkogrillissä...sehän nyt on suuren luokan gurmeeta eikä mitään tekemistä pikaruuan kanssa.

Tämä reseptihän lähti kivasti kiertoon, ensin taisi olla ota puoli kiloa voita ja nyt sinä sekä myös Ihanimmat-blogissa oli tehty. Ilmeisesti tarpeeksi tuttu mutta siltivierasta... :)

Heli kirjoitti...

Iso nam! omatekoiselle hampparille siis :) Kiitti visiitistä, Nanna!

Kyllä tämmönen herkku lähtee kiertoon, en yhtään ihmettele. Itse tykkäsin, kuinka nopeasti ja helposti se valmistui. Kumma, kun ei ole tullut mieleen :)

Iskä kirjoitti...

Hei, täällä blogimaailmassa kiertää sellainen haaste, jossa ohjataan oman blogin lukijoita tutustumaan johonkin toiseen blogiin. Yleensä en näihin haastejuttuihin tartu, mutta nyt oli ympäristön paine liian suuri. Linkitin blogisi tämänpäiväiseen postaukseeni.

Heli kirjoitti...

Kiitti Iskä! :) Pitää pistää harkintaan, josko osallistuisin.

Miäs kirjoitti...

Mä tykkäsin kans tosi paljon. Loppujen kopuksi noi pikaruokaloiden pullat ei merkkaa mitään tällaisen herkun rinnalla.

Heli kirjoitti...

Hyvä hyvä, että sulle maistuu liki kaikki kokeilutkin tosin hyvin :)