Meinasin tehdä salaattiin krutonkeja, mutta sitten muistin ottaneeni eilen leipäjuustoa sulamaan ja vielä oli muutama siivu ilmakuivattua kinkkuakin jääkaapissa. Niistä tulikin tosi maukkaat "krutongit" :) Ja samalla tuli tyhjennettyä jääkaappia parempiin suihin.
Tillipestosta unohtui valkosipuli, mutta oikeastaan se unohdus olikin pelastus, sillä valkosipuli olisi tässä yhteydessä varastanut aivan liikaa muiden ainesten makuja.
Olipa hyvä perjantai-illan salaatti kahdelle!
5-6 jättikatkarapua/ruokailija
¼ leipäjuustoa
5-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
½ keltainen paprika
pala kurkkua
1 frisee-salaatti
½ ruukkua tilliä
2rkl pinjansiemeniä
hieman sormisuolaa
1rkl parmesaania
½dl oliiviöljyä
¼ leipäjuustoa
5-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
½ keltainen paprika
pala kurkkua
1 frisee-salaatti
½ ruukkua tilliä
2rkl pinjansiemeniä
hieman sormisuolaa
1rkl parmesaania
½dl oliiviöljyä
Ota jättikatkaravut sulamaan edellisenä iltana jääkaappiin.
Leikkaa leipäjuustosta noin 1½cm levyisiä suikaleita ja kääri suikaleet ilmakuivatulla kinkulla. Paahda pannulla niin, että kinkku rapeutuu ja saa kauniin värin. Nosta leikkuulaudalle jäähtymään. Leikkaa juustot paloiksi jäähtyneenä.
Tee tillipesto sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tehosilppurissa tai sauvasekoittimella. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Huuhtele ja linkoa salaatti. Leikkaa paprikasta sekä kurkusta suupalaksi sopivia siivuja.
Kokoa salaatti nostamalla ensin salaattia lautaselle. Ripottele päälle hieman tillipestoa. Sitten juustopaloja, paprikaa ja kurkkua. Asettele jättikatkaravut päällimmäiseksi ja ripottele päälle vielä tillipestoa.
5 kommenttia:
Tosi herkullisen näköistä! Enkä epäile makuakaan ollenkaan.
Kekkasitpa hienon tvistin tohon pestoon, Tilliä ! :)
Helna: Kiitti :) Oli hyvvää. nam.
Jaana: Kiitti, eka kertaa kokeilin ja sopi oikein hyvin tähän ja varmaan muutenkin kalan kanssa.
En ole suuri katkaravun ystävä, mutta tämä oli tosi hyvää!
Niinpä, voisiko syynä olla se, ettei jättikatkat maistu katkaravuille? Voi nam, tämä oli tosi hyvvää..
Lähetä kommentti