torstai 24. kesäkuuta 2010

Barbequeribsit


Oulu-reissulla kävimme paikallisessa
makkarakaupassa, jossa myydään myös tuoretta lihaa. Kauppa näytti olevan kovin suosittu, sillä pieni kauppa oli tupaten täynnä.

Kaupasta lähti mukaan mm. ribsejä, joita olin suunnitellutkin tänä kesänä valmistaa. Nyt siihen tarjoutui mainio tilaisuus, sillä olimmehan juuri tulleet kotimaisemiini kesäloman viettoon ja grillaamiseen erinomaiset olosuhteet.

Keitin ribsit ensin mausteliemessä. Sitten marinoin ribsejä yön yli tekemässäni barbeque-kastikkeessa. Osan säästin vielä grillaamisen aikana ribsien valelemiseen.

Ribsien kanssa tarjolla oli myös grillattua maissia sekä vihreää ja perunasalaattia.



n. 2kg maustamattomia ribsejä
2l vettä
10 maustepippuria
2tl suolaa
2-3 laakerinlehteä
3 valkosipulinkynttä

Laita liemiainekset kattilaan ja asettele ribsit liemeen. Anna liemen lämmit kiehuvaksi ja kerää pinnalta lihasnesteet. Keitä lihoja 1-1½ tuntia. Nosta sitten keitinliemestä ja anna jäähtyä.

Marinoi barbeque-kastikkeessa yön yli ja grillaa välillä ribsejä kastikkeella valellen.

Ei kommentteja: