tiistai 7. helmikuuta 2012

Broileriruukku

Lähetä mies kauppaan ja käy itse perässä :) No ei vainkaan, hyvä vain, että oli ostanut kauppalistaan kirjoittamastani broilerista eri tuotteen, joten sain kehitellä eri ruoankin! Alkuperäiseen ideaan löytyy ohjetta tuolta Ranskan suunnalta ja ehkä sitä pataruokaa tässä joku toinen kerta sitten laitetaan.

Nyt kuitenkin kehittelin oman broileriruukkuruoan. Tein sen yhteen isompaan "ruukkuun", mutta mielellään voi valmistaa myös annoskokoa. Ruukun kannen tein paahtoleivästä ja juustoista.


1rkl voita
1 porkkana
3-4 broilerin ohutleikettä
3-4 valkosipulinkynttä
150g purjoa
100g ruskeita herkkusieniä
1tl sellerisuolaa
mustapippuria myllystä
1dl tuorejuustoa tai ranskankermaa
1 ruispaahtoleipä
½dl parmesaania
1dl mozzarellaraastetta
Kuori ja raasta porkkana. Sulata voi kasarissa ja kuullota porkkanaa hetki. Lisää suikaloitu broileri ja siivutetut valkosipulinkynnet. Kääntele paistosta ja lisää purjorenkaat ja pilkotut herkkusienet. Jatka kuullottamista hetki. Mausta sellerisuolalla (jos ei ole, niin käytä yrttisuolaa) ja mustapippurilla. Lopuksi sekoita joukkoon tuorejuusto (minulla oli mascarponea).
Käytä hieman kuivahtanutta paahtoleipää. Sen voi paahtaa vaikka aamulla valmiiksi ja unohtaa pöydälle. Hienonna leipäviipale muruksi ja sekoita juustot sekaan.
Annostele broileripaistosta pienempiin vuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Ripottele päälle leipä-juustomuruseos. Paista uunin keskitasolla ylälämmöllä noin vartti 225 asteessa.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä oli herkullista broileriruukkua. Nam!

Heli kirjoitti...

Kiitti kovasti, niin oli minustakin!