Uuden vuoden vastaanottajaisiin valmistin suolaisten lisukkeiden kanssa tarjolle tällaisia perunavohveleita. Käytin taikinaan gluteenitonta jauhoseosta, mutta vehnä- taikka ruisjauhokin käy.
4-5 keitettyä perunaa
2dl kermaviiliä/piimää
2dl maitoa
3 kananmunaa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
½dl sulatettua voita/juoksevaa oivariinia
***
oivariinia (juoksevaa)
2dl kermaviiliä/piimää
2dl maitoa
3 kananmunaa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
½dl sulatettua voita/juoksevaa oivariinia
***
oivariinia (juoksevaa)
Kuori ja raasta perunat kulhoon. Sekoita joukkoon maitotuotteet sekä kananmunat. Lisää jauho ja leivinjauhe. Kääntele lopuksi joukkoon voisula. Anna turvota puolisen tuntia ja paista vohveleiden tapaan vohveliraudalla.
VINKKI! Voit paistaa taikinasta myös lettupannulla perunalettusia. Tarjoa suolaisten lisukkeiden esim. sillikaviaarin, mätimoussen tai kylmäsavupororullan kanssa.
VINKKI! Voit paistaa taikinasta myös lettupannulla perunalettusia. Tarjoa suolaisten lisukkeiden esim. sillikaviaarin, mätimoussen tai kylmäsavupororullan kanssa.
2 kommenttia:
Nam nam - taas.
Kiits :) Tämä oli kyllä mukava keksintö. Vinkkiä sain jostain lehdestä, mutta siinä oli perunaa ja punajuurta käytetty raakana. En kuitenkaan usko niiden ehtivän oikeasti kypsyä vohveliraudassa, joten tein keitetystä potusta :)
Lähetä kommentti