sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Sillikaviaaria suolaperunalla


Pikkujouluisiin tapas-tarjoiluihin kuului tämä sillikaviaari pienten suolaperunapuolikkaiden päällä tarjottuna :) Stockmannin ohjeesta mukaeltu.




1prk (600/275g) matjessilliä
1prk (2dl) creme fraichea
½dl silputtua ruohosipulia
½dl silputtua tilliä
½ silputtu salottisipuli
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
vastajauhettua mustapippuria

Valuta liemi ja huuhtele kevyesti, ennenkuin leikkaat sillipalat aivan pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli, tilli, sipuli ja murskaa haarukalla kananmunat. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja mausta pippurilla. Anna kiinteytyä pari tuntia jääkaapissa.



vettä
merisuolaa
pieniä perunoita

Laita kattilan pohjalle vettä. Sekoita joukkoon merisuolaa (1dl vettä, 1rkl merisuolaa). Pese hyvin perunat harjan kanssa. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja anna kiehua kannen alla 20 minuuttia. Kaada sitten vesi pois ja laita takaisin liedelle jälkilämpöön (liedeltä lämpö pois tai keraamisella pienimmällä lämmöllä) neljäksi minuutiksi. Vie tämän jälkeen perunat viilenemään, esim. parvekkeelle, ilman kantta.

Tarjoa aiolin tai vaikka sillikaviaarin kanssa.

Ei kommentteja: