Tämä suolainen sopii vaikka joululahjavalvojaisten tarjoiluihin :D
Valion Kerma-lehdestä 4/2009 otettu ohje. Löytyy myös heidän nettisivuiltaan.
Ohjetta muokkasin niin, että siihen tuli säilykesienien sijaan tuoreita herkkusieniä ja myöskin parsakaali oli vihanneshyllystä.
200g voita
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rs (200g) ruohosipuli -tuorejuustoa
täyte:
2rkl voita
2 sipulia
1 tlk (315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä
tai
n. 10kpl herkkusieniä
1/4tl jauhettua mustapippuria
1 pussi (200 g) pakaste parsakaalia tai 1 parsakaali
2dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1pss (150 g) emmental-raastetta
1/4tl suolaa
Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Ota 1/3 taikinasta ja kääri kelmuun, laita kylmään kovettumaan. Painele loppu taikina pyöreään uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista hienonnettuja sipuleita rasvassa paistokasarissa niin kauan, että pehmenevät. Lisää valutetut/pilkotut sienet ja hieman pilkotut parsakaalit. Paista hetki. Ota kasari pois liedeltä. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita.
Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 min.
Ota loppu taikina kylmästä ja taputtele tai kauli siitä vuoan kokoinen levy. Nosta levy puoli tuntia uunissa olleen paistoksen päälle. Leikkaa kanteen saksilla reiluja "suomuja". Näin höyry pääsee ulos.
Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 10 min tai kunnes kansi on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
Anna kukon vetäytyä n. 20 min uunista ottamisen jälkeen.
Tarjoa iltapalana esim. vihreän salaatin kanssa.
Ota 1/3 taikinasta ja kääri kelmuun, laita kylmään kovettumaan. Painele loppu taikina pyöreään uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista hienonnettuja sipuleita rasvassa paistokasarissa niin kauan, että pehmenevät. Lisää valutetut/pilkotut sienet ja hieman pilkotut parsakaalit. Paista hetki. Ota kasari pois liedeltä. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita.
Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 min.
Ota loppu taikina kylmästä ja taputtele tai kauli siitä vuoan kokoinen levy. Nosta levy puoli tuntia uunissa olleen paistoksen päälle. Leikkaa kanteen saksilla reiluja "suomuja". Näin höyry pääsee ulos.
Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 10 min tai kunnes kansi on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
Anna kukon vetäytyä n. 20 min uunista ottamisen jälkeen.
Tarjoa iltapalana esim. vihreän salaatin kanssa.
2 kommenttia:
Ooo, tämäpä vaikuttaakin kivalta uudelta tuttavuudelta! :)
Hei Martina! :D Tosiaan kiva tuttavuus ja maistuva. Valmistuukin aika vaivattomasti :)
Lähetä kommentti