perjantai 18. joulukuuta 2009

Kardemummapikkuleivät


Näitä ajattelin sujauttaa myöskin joululahjukseksi, sillä tällaisen lahjan itsekin toivoisin saavani :D

Tein kaksinkertaisen annoksen ja kävipä hullusti *prkl* toisen satsin kanssa, kun samalla täytin tiskikonetta ja piti mulkoilla pikkuleipiä, etten pidä liian kauaa uunissa. No, t-i-e-t-e-n-k-i-n ne sitten olivat liian kauan ja satsista tuli ensimmäistä astetta tummempi, MUTTA eivät palaneet ja ovat kivan paahteisenmakuisia. Joskus siis epäonnistumallakin onnistuu tai no, ainakin omaan suuhun maistuvat edelleen hyviltä :)




100g voita
3/4dl sokeria
1/4dl vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
2½ dl vehnäjauhoja
½tl soodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm), kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. tunti.

Leikkaa rullasta ohuita viipaleita, asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 7 - 8 min.


2 kommenttia:

Rose kirjoitti...

Nämä pikkuleivät ovat todella maukkaita, niitä olen nyt 5 satsia tehnyt yhteensä.

Kiitoksia ohjeen kirjaamisesta :)

heli kirjoitti...

Hei Katja! :) Kiitos kommentistasi ja hienoa, että tykkäsit näistä pikkuleivistä. Minun suuhun maistuvat myöskin tosi hyviltä ja ohje on helppo :)