Näitä ajattelin sujauttaa myöskin joululahjukseksi, sillä tällaisen lahjan itsekin toivoisin saavani :D
Tein kaksinkertaisen annoksen ja kävipä hullusti *prkl* toisen satsin kanssa, kun samalla täytin tiskikonetta ja piti mulkoilla pikkuleipiä, etten pidä liian kauaa uunissa. No, t-i-e-t-e-n-k-i-n ne sitten olivat liian kauan ja satsista tuli ensimmäistä astetta tummempi, MUTTA eivät palaneet ja ovat kivan paahteisenmakuisia. Joskus siis epäonnistumallakin onnistuu tai no, ainakin omaan suuhun maistuvat edelleen hyviltä :)
100g voita
3/4dl sokeria
1/4dl vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
2½ dl vehnäjauhoja
½tl soodaa
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm), kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. tunti.
Leikkaa rullasta ohuita viipaleita, asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 7 - 8 min.
Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm), kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. tunti.
Leikkaa rullasta ohuita viipaleita, asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 7 - 8 min.
2 kommenttia:
Nämä pikkuleivät ovat todella maukkaita, niitä olen nyt 5 satsia tehnyt yhteensä.
Kiitoksia ohjeen kirjaamisesta :)
Hei Katja! :) Kiitos kommentistasi ja hienoa, että tykkäsit näistä pikkuleivistä. Minun suuhun maistuvat myöskin tosi hyviltä ja ohje on helppo :)
Lähetä kommentti