Vähän vaihtelua ja maistuvaa ideaa arkiruokaan. Valmis kalkkunanfilesuikale on ollut käytössä aiemmin voileipäkakun tai tuulihattujen täytteenä tai juustopiirakassa. Nyt ajattelin kokeilla kiusauksenomaiseen ruokaan. Kiusaus sai muhkean kuorrutuksen juustoraasteesta ja kananmunasta, nam :)
1kg peruna-sipulisekoitusta
200g juuriselleriä raastettuna
1pss (300g) kalkkunanfilesuikaletta
2prk (4dl) ruoka- tai kevytkermaa
suolaa
mustapippuria
150g juustoraastetta
3 kananmunaa
200g juuriselleriä raastettuna
1pss (300g) kalkkunanfilesuikaletta
2prk (4dl) ruoka- tai kevytkermaa
suolaa
mustapippuria
150g juustoraastetta
3 kananmunaa
Kuori ja raasta ensin juuriselleri. Laita selleriraastetta uunivuoan pohjalle. Mausta mustapippurilla ja suolalla kevyesti. Lisää puolet peruna-sipulisekoituksesta, sitten kalkkunanfilesuikaleet, juuriselleriraastetta, jälleen kevyt maustaminen ja päälle loput peruna-sipulisekoituksesta. Ripauta hieman suolaa vielä päällimmäisen kerroksen päälle. Kaada kerma vuokaan ja paista tunti 200 asteessa uunin keskiosassa.
Sekoita kananmunat ja juustoraaste. Ota vuoka uunista ja levitä kuorrutus tasaisesti paistoksen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin, nyt alatasolle, 30-45 minuutiksi.
Sekoita kananmunat ja juustoraaste. Ota vuoka uunista ja levitä kuorrutus tasaisesti paistoksen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin, nyt alatasolle, 30-45 minuutiksi.
2 kommenttia:
Nam nam, kyllä kannattaa tehdä toistekin!
No tehdään vaan! :) Ja tosi hyvin piti nälkää, kun ennen joululomareissua tämä hoideltiin parempiin suihin :)
Lähetä kommentti