HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!
Itsenäisyyspäivälounaamme makeaksi päätökseksi valmistin puolukkaisen täytekakun. Täytteenä siis puolukkahilloa ja maitotiivisteestä keittämäni toffeen sekä kerman seosta. Kakkupohjassa maistuu hieman piparkakku.
kakkupohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl piparkakkumaustetta
3 kananmunaa
1dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl piparkakkumaustetta
täyte:
2dl puolukkahilloa
½prk keitettyä maitotiivistettä > toffeeta
1prk (2dl) vispikermaa
2dl puolukkahilloa
½prk keitettyä maitotiivistettä > toffeeta
1prk (2dl) vispikermaa
kuorrutus:
1prk (2dl) vispikermaa
hieman tomusokeria
sinisiä sokerimassakukkasia
1prk (2dl) vispikermaa
hieman tomusokeria
sinisiä sokerimassakukkasia
Vatkaa kananmunat kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauho, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 20cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä ensin puolukkahilloa pohjalle ja toffeekermaa päälle. Täytä toinen väli samaan tapaan. Anna vetäytyä muutama tunti kylmässä tai mieluummin yön yli.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle ja reunoille, tai pursota reunat. Koristele sokerimassakukkasilla.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä ensin puolukkahilloa pohjalle ja toffeekermaa päälle. Täytä toinen väli samaan tapaan. Anna vetäytyä muutama tunti kylmässä tai mieluummin yön yli.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle ja reunoille, tai pursota reunat. Koristele sokerimassakukkasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti