Ennen en ole Wallenbergiä valmistanut ja tämäkin kokeilu sitten vielä porosta, joka ei aivan alkuperäisreseptin mukainen lihannes olekaan. Korppujauhona toimi ruiskorppujauho, joka sopi poron kanssa tosi hyvin! :) Wallenbergin kera tarjoiltiin hernepyrettä, joka on tosi helppo ja nopea lisäke valmistaa.
wallenberg (n. 7-8kpl):
900g porojauhelihaa
3dl kuohukermaa
1½tl suolaa
1½tl maustepippuria
1½tl valkopippuria
ruiskorppujauhoa leivitykseen
voita paistamiseen
900g porojauhelihaa
3dl kuohukermaa
1½tl suolaa
1½tl maustepippuria
1½tl valkopippuria
ruiskorppujauhoa leivitykseen
voita paistamiseen
Sekoita ensin mausteet jääkaappikylmään jauhelihaan. Sitten lisää kerma hyvin sekoittaen. Muotoile taikinasta neljä reilua pihviä ja kääntele kauttaaltaan korppujauhoissa. Paista voissa pannulla ja tarvittaessa loppukypsennä 150 asteisessa uunissa.
hernepyre:
450g pakasteherneitä
1dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
450g pakasteherneitä
1dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
Sulata herneet joko huoneenlämmössä tai mikrossa. Kiehauta kermassa kuumaksi ja soseuta. Paseeraa sose, halutessasi aivan sileän pyreen, kuumenna ja mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti