Näitä pikkuleipäsiä vilahti myös joulupusseihin. Alkuperäinen ohje Ruokamaailma (© SOK viestintä ja julkaisut 11.09 )-lehtisestä, jossa karpaloiden sijaan oli rusinoita. Hieman siis muokkasin ohjetta.
200 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1-2pss (á 25g) kuivattuja karpaloita
2 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1-2pss (á 25g) kuivattuja karpaloita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet ja rusinat ja lisää taikinan joukkoon. Anna taikinan levätä 15 minuuttia viileässä.
Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä kaksi tankoa ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat käsien välissä palloiksi ja nosta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paina jokaiseen palloon haarukalla pintaan kuvio. Voit kastella haarukkaa välillä jauhoissa, ettei taikina tartu siihen.
Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti