Itsenäisyyspäivälounaan alkuruoaksi tein maa-artisokkakeittoa, jonka tarjoilin cappuccinon tapaan maitovaahdolla. Joskus aiemminkin olen samaan tapaan kyseistä keittoa tarjonnut ja on maistunut! No, näistä aineksista todellakin saa herkullisen keiton.
500g maa-artisokkia
½ purjoa (valkoista osaa)
1 salottisipuli
2-3rkl öljyä
2rkl vehnäjauhoa
7dl kasvislientä
1tl rakuunaa
valkopippuria
2dl valkoviiniä
2dl kuohukermaa
(suolaa)
***
2dl rasvatonta maitoa
ripaus cayennepippuria/muskottipähkinää
½ purjoa (valkoista osaa)
1 salottisipuli
2-3rkl öljyä
2rkl vehnäjauhoa
7dl kasvislientä
1tl rakuunaa
valkopippuria
2dl valkoviiniä
2dl kuohukermaa
(suolaa)
***
2dl rasvatonta maitoa
ripaus cayennepippuria/muskottipähkinää
Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita ne kylmään veteen odottamaan valmistusta. Viipaloi purjo ja hienonna salottisipuli.
Kuullota purjoa ja salottisipulia hetki öljyssä. Lisää joukkoon maa-artisokat ja kääntele niitä hetki sipuliseoksessa. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja sitten kaada sekaan kasvisliemi. Mausta rakuunalla, ripauksella valkopippuria ja valkoviinillä. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää sitten kerma. Anna hautua vielä 10 minuuttia. Soseuta keitto, tarkista maku ja pidä kuumana.
Tee sauvasekoittimella kylmästä rasvattomasta maidosta maitovaahtoa. Annostele kuumaa keittoa annoskulhoon tai kuppiin. Nosta päälle maitovaahtoa ja ripauta esim. cayennepippuria hieman koristeeksi.
Kuullota purjoa ja salottisipulia hetki öljyssä. Lisää joukkoon maa-artisokat ja kääntele niitä hetki sipuliseoksessa. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja sitten kaada sekaan kasvisliemi. Mausta rakuunalla, ripauksella valkopippuria ja valkoviinillä. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää sitten kerma. Anna hautua vielä 10 minuuttia. Soseuta keitto, tarkista maku ja pidä kuumana.
Tee sauvasekoittimella kylmästä rasvattomasta maidosta maitovaahtoa. Annostele kuumaa keittoa annoskulhoon tai kuppiin. Nosta päälle maitovaahtoa ja ripauta esim. cayennepippuria hieman koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti