Tapas-tarjoiluun kuuluu espanjalainen munakas eli tortilla. Tämä ohje (muokattu) on myös Maittavat tapakset-kirjasta.
oliiviöljyä
2 perunaa
1 valkosipulin kynsi
2 isoa sipulia
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
(5 herkkusientä)
5 kananmunaa
1dl täysmaitoa
150g emmentalraastetta
3rkl ruohosipulisilppua
suolaa ja pippuria
2 perunaa
1 valkosipulin kynsi
2 isoa sipulia
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
(5 herkkusientä)
5 kananmunaa
1dl täysmaitoa
150g emmentalraastetta
3rkl ruohosipulisilppua
suolaa ja pippuria
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sivele hieman oliiviöljyä 18x25cm foliovuoan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit laittaa pohjalle suikaleen leivinpaperia tai irtofoliota, niin munakas irtoaa paremmin.
Pane hieman oliiviöljyä kasariin tai wokkiin lämpenemään. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunapalat ja paista niitä, kunnes ovat läpikuultavia. Lisää muut pieniksi pilkotut kasvikset ja kypsennä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Sekoita munien rakenne rikki, lisää maito, juustoraaste, ruohosipulisilppu ja mausteet. Lisää jäähtyneet kasvikset hyvin sekoittaen.
Kaada seos uunivuokaan ja paista 30-40 minuuttia uunin keskitasolla. Tortilla on kypsä, kun se on myös vuoan keskeltä kiinteä ja kauniin kullankeltainen.
Leikkaa vasta jäähtynyt tortilla annospaloiksi.
Pane hieman oliiviöljyä kasariin tai wokkiin lämpenemään. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunapalat ja paista niitä, kunnes ovat läpikuultavia. Lisää muut pieniksi pilkotut kasvikset ja kypsennä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Sekoita munien rakenne rikki, lisää maito, juustoraaste, ruohosipulisilppu ja mausteet. Lisää jäähtyneet kasvikset hyvin sekoittaen.
Kaada seos uunivuokaan ja paista 30-40 minuuttia uunin keskitasolla. Tortilla on kypsä, kun se on myös vuoan keskeltä kiinteä ja kauniin kullankeltainen.
Leikkaa vasta jäähtynyt tortilla annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti