Isänpäivä-viikonlopun päivälliseksi tein possua. Äiti nosti ulkofileen hetkeksi huoneenlämpöön ja sanoi, että mausta sinä :) Kyllä se taisi syötävää olla, kun tarjolta nopeaan tahtiin parempiin suihin hävisi. Hyvä niin! :)
n. 2kg possun ulkofilettä
timjamia
suolaa
mustapippuria
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1-2rs (á 250g) kirsikkatomaatteja
n. 2dl vettä
suolaa
ripaus sokeria
timjamia
suolaa
mustapippuria
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1-2rs (á 250g) kirsikkatomaatteja
n. 2dl vettä
suolaa
ripaus sokeria
Ota liha huoneenlämpöön hetkeksi ennen valmistusta. Leikkaa lihan pintaan (rasvapuolelle) viiltoja poikittain niin, että pintaan tulee ruutukuvio. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
Leikkaa sipulit suikaleiksi, puolita tomaatit (meillä oli äidin viimeisimmät omat tomaatit!) ja jätä valkosipulit kokonaisiksi. Laita uunivuoan pohjalle, lisää vielä ripaus suolaa ja sokeria. Nosta liha päällimmäiseksi ja laita 120 asteiseen uuniin noin 2-3 tunniksi.
Anna lihan hieman vetäytyä ja leikkaa ohuehkoiksi siivuiksi. Valmista täysjyväriisistä lisäke, johon sekoitat tomaatti-sipuliseoksen mukaan. Ennen sekoittamista, painele valkosipulien rakenne rikki.
Leikkaa sipulit suikaleiksi, puolita tomaatit (meillä oli äidin viimeisimmät omat tomaatit!) ja jätä valkosipulit kokonaisiksi. Laita uunivuoan pohjalle, lisää vielä ripaus suolaa ja sokeria. Nosta liha päällimmäiseksi ja laita 120 asteiseen uuniin noin 2-3 tunniksi.
Anna lihan hieman vetäytyä ja leikkaa ohuehkoiksi siivuiksi. Valmista täysjyväriisistä lisäke, johon sekoitat tomaatti-sipuliseoksen mukaan. Ennen sekoittamista, painele valkosipulien rakenne rikki.
2 kommenttia:
Possu oli suussasulavaa ja tosi hyvää!
Tosi kiva, että maistui :)
Lähetä kommentti