sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Pienet chorizo-juustoempanadat


Tein tarkoituksella minikokoisia pasteijoita tapas-pöytään, jotka sitten pienuutensa takia hieman aukesivat. Ihan maistuvia kuitenkin. Valion ohjetta mukaellen.

rahkavoitaikina:

250g voita
1prk (250g) maitorahkaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:

1dl oliiveja
50-100g chorizo-makkaraa
150g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarellasekoitusta)
½tl chilijauhetta
3rkl tomaattipyreetä

voiteluun ja pinnalle:

1 kananmuna
seesaminsiemeniä

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.

Hienonna oliivit ja chorizo-makkara. Yhdistä täytteen ainekset.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä piirakkapohjia pyöreällä muotilla. Jaa täytettä pohjan koon mukaan 1tl-1rkl per pohja. Kostuta pohjien reunoja hieman vedellä ja käännä toinen reuna päälle, jotta saat puolikuun mallisia empanadoja. Sulje saumat tiiviisti (pienet aukeavat uunissa silti hieman).

Lado empanadat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä olivatkin!

heli kirjoitti...

Kiitti "anonyymi" ;) Taisit olla viikko sitten maistelemassa näitä?!