sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Paprikoita hunajan ja manteleiden kanssa


Samasta Maittavat tapakset-kirjasta kuin tein kesäkurpitsaa juuston ja vinegretin kera, tein myös tämän paprika-tapaksen. Oikaisin siinä, että ostin kaupasta ison purkillisen paahdettuja paprikoita, jotka huudoin vedellä ja valutin ennen tapaksen tekemistä. Tosi hyvää tuli silti ja vaivaa paahtamisen, kuorimisen ja paloittelun verran säästyi :)



8 paahdettua paprikaa (1prk paahdettuja paprikoita, esim. Lidl)
4rkl oliiviöljyä
2 viipaloitua valkosipulinkynttä
25g mantelilastuja
2rkl juoksevaa hunajaa
2rkl sherryetikkaa (laitoin balsamicoa)
2rkl persiljasilppua
suolaa ja pippuria

Pilko paprikat suupaloiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita joukkoon mantelilastut, hunaja sekä etikka. Kaada sekoitus paprikoiden päälle ja lisää persilja. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita hyvin.

Anna paprikoiden maustua viileässä, mutta nosta huoneenlämpöön hyvissä ajoin, että maut tulevat paremmin esille.


Ei kommentteja: