Valion sivulta bongattu ohje. Taannoisesta kaalilaatikosta jäi vielä kaalta ja chorizoakin löytyi jääkaapista. Koska mies ei oikein välitä hapankaalista, niin tein kokonaan valkokaalista.
n. 1kg valkokaalta
2 rkl voita
2 rkl sinappijauhetta
2 sipulia
2 porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
1 prk (2,5 dl) Kippari® ruokakermaa
150 g chorizo-makkaraa
(2 porobalkan-makkaraa)
(2½dl vettä)
suolaa
persiljasilppua
Hienonna kaali. Kuullota se rasvassa kattilassa. Lisää sinappijauhe, sekoittele vähän aikaa ja
kuumenna. Lisää hienonnetut sipulit ja suikaloidut porkkanat. Kuullota.
Lisää hienonnettu valkosipuli. Sekoittele. Lisää ruokakerma. Kuutioi makkara ja
lisää kattilaan. (Lisää vettä tarvittaessa = huuhtele ruokakermapurkki).
Anna hautua kannen alla reilu puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa. Halutessasi voit ripotella pinnalle hienonnettua persiljaa.
HUOM! Meillä oli pari porobalkan-makkaraa, jotka myöskin laitoin pataan ja maistui hyvältä eikä makkaraa ollut liikaa. Lisäsin ruokaan myös suolaa hieman, sitähän ei ohjeessa ollut alunperin.
2 kommenttia:
Nam, olipa tosi hyvää. Tätä saa tehdä toistekin!
Kiitos joo :)
Lähetä kommentti