keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Hotimmat tonnikalapasteijat


Mukava iltapuuhailu vastapainona alkuillan ärsytykselle, jonka aiheutti r-e-n-k-a-a-t! Ei meidän eikä niistä sen enempää.

Martina Keltaisesta keittiöstä näytti tehneen herkunnäköisiä
tonnikalapasteijoita, joita katsellessa käsi kuin itsestään kirjoitti kauppalapulle "- tonnikalaa - juustoraastetta"... Vaikka jääkaapissa olikin chilejä, niin päätin uhmakkaasti laittaa tonnikalan sekaan säilöttyjä pepperoneja, tulisia sellaisia. Ja juustoraasteenkin sekoitin täytteen sekaan. Nam, tosi hyvää :)


1pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
2prk tonnikalaa vedessä
6 pepperonia
2-3rkl oliiviöljyä
mustapippuria
reilu ripaus sipulijauhetta
100g juustoraastetta
1 kananmuna

Ota taikinalevyt sulamaan. Sekoita valutetut tonnikalat, pilkotut pepperonit, oliiviöljy, mausteet ja juustoraaste hyvin sekaisin. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Kauli kukin taikinalevy hieman ohuemmaksi levyksi ja puolita. Nosta kukkura ruokalusikallinen täytettä levyn toiselle puoliskolle ja taita toinen puoli päälle. Painele reunat tiiviisti kiinni esim. leikkelehaarukkaa apuna käyttäen. Voitele kananmunalla ennenkuin laitat pellin uuniin. Paista pasteijoita 15-20 minuuttia uunin keskitasolla.

4 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Oi miten näyttää hyvältä. Pakko ottaa ohje talteen.

heli kirjoitti...

Hei Mervi! :)

Täytyy sanoa kyllä, että oli tosi hyviä ja kannattaakin tehdä. Herkullisen pehmeitä, mutta toisaalta yllättävän lämpimiä sattumia sisältäviä pasteijoita!

Martina kirjoitti...

Nää on niiiin hyviä! Pikku tulisuus on plussaa varsinkin näin talvella ja jos on flunssaa ilmassa. Munkin on varmaan pakko tehdä näitä pian lisää.. :)

heli kirjoitti...

Toin töihinkin tähän naapureille maistettavaksi ja hyvin maistui :) Just se tonnikalan pehmeys ja sitten välillä lämmin pikkupuraisu, nami nami :)

Kiitti Martina ja teehän pikapikaa uusia pasteijoita! :)