perjantai 25. joulukuuta 2009

Suklaa-pistaasikakku (gluteeniton)


Tein joulupöytään hyytelökakun lisäksi tällaisen suklaakakun. Herkkuja jouluna riittää, pitää sitten katsoa uuden vuoden ja joulun välillä, mitä syö! ;)

Ohjeen koppasin Meidän Suomi joulu 2009-lehdestä. Muokkasin sitä omanlaiseksi.



100g voita
150g tummaa suklaata
4 kananmunaa
200g tomusokeria
½dl gluteenitonta jauhoseosta tai mantelijauhetta
½dl perunajauhoja
1dl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Sulata voi kasarissa. Nosta pois liedeltä ja laita suklaa sulamaan voin sekaan. Sekoita.

Voitele leivinpaperoitu halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka ja ripottele pistaasirouhetta pohjalle sekä reunoille niin, että ne peittyvät hyvin.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten keltuaiset tomusokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos sekä jauhot. Nostele sekaan valkuaisvaahto.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja ripottele päälle loput pistaasirouheesta. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin siirrät tarjoiluvadille.

HUOM! Kakku on pehmeä sisältä, joten käsittele sitä varoen.

Ripota päälle tomusokeria, halutessasi myös kanelia. Tarjoa siltään tai vaikka kermavaahdon kera vielä hieman lämpimänä.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tämä oli kyllä parasta kakkua!

heli kirjoitti...

Hyvä :) Loppu jäikin sinun hoideltavaksi!