keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Maksapatee


Etsin vaihteeksi sellaista ohjetta maksapateelle, jota ei paisteta uunissa. Se löytyi
Prinsessakeittiöstä! :D Kiitos mainiosta reseptistä. Puolitin ohjeen ja hieman muokkasin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

Maukas, vahvanmakuinen patee tuli, niinhän sen olla pitääkin. Myös timjami maistuu vahvasti, tosin nyt aluksi maisteltavana tällainen pieni annos, iso patee odottaa jouluaattoa, joten maut voivat olla siinä jo tasaantuneet! :) Seuraavalla kerralla pitää olla sitten sitä portviiniä, niin tietää, miten vaikuttaa makuun.




1pkt (140g) pekonia
1 pieni sipuli
1 omena
1 valkosipulinkynttä
2-3tl kuivattua timjamia
½tl rosépippureita
1dl kermaa
1rkl voita
400 g siivutettua naudanmaksaa
½dl konjakkia
mustapippuria myllystä
suolaa
puolukoita


Paista pannussa pekonikuutioita, silputtua sipulia ja murskattuja valkosipulinkynsiä sekä kuorittu, lohkottu omena. Pekonin ei tarvitse rapsakoitua, kunhan kypsyy. Lisää timjami sekä rosépippurit. Kaada pannuun kerma ja keitä kunnes omena on pehmennyt. Kaada kulhoon odottamaan jatkokäsittelyä.

Laita pannuun voita ja paista maksasiivut kummaltakin puolelta. Kaada pannuun konjakki aika pian maksat käännettyäsi ja anna kiehua kannen alla kaksi minuuttia. Mausta maksat suolalla ja mustapippurilla paiston aikana.

Kaada maksat ja konjakki kermaseoksen joukkoon ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi. Vuoraa mieleisesi vuoka kelmulla ja peitä pohja puolukoilla. Kaada pateemassa vuokaan ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä oli hyvää pateeta!

heli kirjoitti...

:) Kiitos, onnistui hyvällä ohjeella!