torstai 31. joulukuuta 2009

Curry-valkosipulimajoneesinen kanasalaatti


Tätä salaattia olen tehnyt alunperin 1990-luvulla omiin synttärijuhliin ja yksiin häihinkin. Makoisan majoneesin kehittelin tuolloin itse ja toivottavasti muistin kaikki ainekset, mitä salaattiin tuli. Viime kerrasta tämän salaatin osalta on siis kulunut jo vuosia...

Huomioithan itse majoneesia tehdessä, että se onnistuu kerralla hyvin, kun ainekset ovat huoneenlämpöisiä! Voit käyttää halutessasi valmista majoneesiakin.




200g pienikokoista pastaa (esim. tricolor simpukka- tai minifarfalle-pastaa)
vettä+suolaa keittämiseen
1 punainen paprikaa kuutioituna
1 keltainen paprikaa kuutioituna
2prk ananasta kuutioina
2 maustekurkkua kuutioituna
400g broilerin rintafilettä kuutoina

majoneesi:

1 kananmunan keltuainen
1rkl sinappia
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna/puristettuna
1rkl currya
3-4dl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

2dl kuohukermaa

Keitä pasta runsaassa suolavedessä kypsäksi. Huuhtele kylmän veden alla ja anna valua hyvin.

Tee sitten majoneesi. Sekoita keltuainen, sinappi, hyvin hienonnetut tai puristetut valkosipulin kynnet, curry ja hieman öljyä ensin keskenään vatkaimella. Lisää sitten vähitellen öljyä koko ajan sekoittaen. Kun majoneesi on sopivan paksua, mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Vatkaa erikseen kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja majoneesipohja.

Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää joukkoon viimeiseksi majoneesi ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Anna vetäytyä muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään kylmässä!

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Myös tämä salaatti oli tosi hyvää!

heli kirjoitti...

Taisi olla vielä toista parempaa ;)

Miäs kirjoitti...

Kyllä mä tästä tosiaan tykkäsin enemmän.

heli kirjoitti...

Juuri näin, niin määkin :)