lauantai 17. maaliskuuta 2012

Sitruunainen marjatorttu

Sisko tuli käymään lauantaina päiväkahvilla ja mietin kuumeisesti, mitä kahvileipää tarjoaisin. Ensin päätin tehdä juustokakun, mutta se ei olisi ehtinyt hyytyä, joten päädyinkin tekemään torttupohjan ja siihen sitruunaisen täytteen. Tuoreita marjoja olin ostanut jo valmiiksi, oli leivonnainen sitten mikä tahansa :)

Jos haluat täytteessä appelsiinituorejuuston makua enemmän esille, jätä sitruuna pois. Mielestäni torttu oli ihanan raikas ja marjat antoi oman makean makunsa siihen.


pohja:
2 kananmunaa
¾dl sokeria
1dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
75g voita sulatettuna
½ sitruunankuori raastettuna
täyte:
1rs (180-200g) appelsiinituorejuustoa
1prk (250g) kermarahkaa
½dl tomusokeria
½ sitruunan mehu
päälle:
karhunvatukoita
pensasmustikoita
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho sekä leivinjauhe ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voisula ja sitruunankuoriraaste. Levitä taikina voidellun ja mantelijauheella jauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa tarjoiluvadille ja jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto ja kermarahka kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä täyte torttupohjalle. Asettele päälle tuoremarjat.



4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Oikein hyvvää oli tämä isänmaallisen värinen kahvileipä.

Heli kirjoitti...

:) No niin tuli kyllä todella sininen torttunen :) Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Hienot värit. Itsenäisyyspäivän meininkiä ?

terv. Jaana L

Heli kirjoitti...

Kiitti :) Ei sentään, sattui vain sinisävyiset marjat. Oli tarkoitus laittaa punaisia viinimarjoja ja vadelmiakin, mutta kakku tuli mielestäni tarpeeksi marjaisaksi noista, niin jätin pois.