perjantai 9. maaliskuuta 2012

Sipuli-pippuripossua ja puikuloita

Vanhempani ovat meillä kyläilemässä ja äiti haluaa olla avuksi laittamalla ruokaa. Onkin ihanaa nauttia välillä valmiista ruoasta :) Puikulaa tuli tuliaisena pohjoisesta mukana ja laitoin äidin sitten laittamaan meille pippurista possua.

Vihdoin ja viimein sain nimittäin Valion Mustapekka-ruokakermaa meidän lähikaupasta. Lisäksi oli laatikollinen possun ulkofilepihvejä. Äiti oli käyttänyt runsaalla kädellä sipulia ja valkosipulia kastikkeeseen. Kastikkeessa ei mielestäni pippuri niinkään poltellut kuin valkosipuli. Oli aivan ihanaa, suorastaan suussa sulavaa ja maistuihan ne potutkin hyviltä.

Mustapekka-ruokakermassa oli tarpeeksi mustapippuria antamaan makua kastikkeeseen. Ihan ok tuote siis. Toivoisin tosin aurinkokuivattu tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa takaisin hyllyyn. Vaikka kolmen sipulin tilalle.


1pkt (800-1000g) maustamattomia possun ulkofilepihvejä
voita paistamiseen
1½prk Valio Mustapekka-ruokakermaa
2-3 isoa sipulia
5-6 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
Paista pihvit ensin voissa, mausta suolalla ja nosta lautaselle. Paista sitten suikaloidut sipulit kauniin ruskeiksi. Lado vuorotellen pannuun sipulia ja pihvejä. Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä pari kolme tuntia.
Tarjoa lisäksi puikulaperunoita ja salaattia.

5 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Minultakin onnistui vihdoin Mustapekka-kerman ostaminen. Tein eilen naudanlihakastikkeen eikä soosi olisi tarvinnut mitään mausteita kerman lisäksi. Erinomainen tuote!

Heli kirjoitti...

Jees, minkähänlaista se Creme Bonjour Pippuri mahtaa olla? Kokeilitko sitä pikanttiin loheen?

Aili Inkeli kirjoitti...

Juu, Creme Bonjouria meni loheen ja oli hyvää sekin. Maultaan pehmeämpää kuin Mustapekka, joka taas on miun maun mukkaan mukavan ärhäkkää.

Miäs kirjoitti...

Hyvvää possua!

Heli kirjoitti...

Hyvä tietää, kiitti! ;)